Wie ben je?

“Stijn Heijnen, 20 jaar oud en woonachtig bij mijn ouders in Halsteren, gemeente Bergen op Zoom.”

Volg je een opleiding of werk je al?

“Ik zit in het derde jaar van de opleiding Sportkunde aan de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Dit is een brede opleiding gericht op gezondheid waarmee je veel kanten op kunt. Gelukkig maar, want ik vind het lastig om nu al een beroepskeuze te maken. Sport is in ieder geval iets waar ik altijd veel interesse in heb gehad, vandaar mijn keuze voor deze opleiding. Als bijbaan werk ik in het restaurant van een ouderenzorgcentrum in Bergen op Zoom.”

Wat hoop je uiteindelijk te worden?

“Een concreet plan heb ik nog niet. Ik kom uit een ondernemersfamilie met creatieve ideeën, dus die kant zal het wel opgaan. Ik vind het in ieder geval leuk om anderen verder te helpen met een gezondere levensstijl.”

Welke Mazda rijd je?

“De Mazda3 Hatchback met de 186 pk sterke 2.0 e-Skyactiv X-motor. Bij de zoektocht naar een nieuwe auto had ik meerdere modellen op het oog. Ik heb zelfs nog proefgereden in een Seat Leon en een Hyundai i30, maar toen ik de Mazda3 zag, was ik meteen verkocht. Hoewel niemand in mijn familie bekend was met Mazda, waren zij ook stuk voor stuk verkocht toen ze ‘m zagen!”

Waardoor precies raakte je op één slag verliefd?

“Niet om één specifieke eigenschap, maar meer door het totaalplaatje. Het is de combinatie van alles: de kwaliteit, betrouwbaarheid en gewaagde techniek. Wat dit betreft doet de Mazda3 niet onder voor duurdere auto’s in hogere klassen.”

Er lijkt wel iets aan de hand met jouw Mazda3, klopt dat?

“Haha, jazeker. Er zit een sportpakket op en de auto is zowel verlaagd als verbreed. Daarnaast zijn het dak en de remklauwen zwart gespoten. Tuning en het aanpassen van de uitlaat zijn zaken die ik in de toekomst nog graag zie veranderen.”

Wat betekent dat Japanse teken op de voorschermen?

“Dat komt van de conceptcar van de Mazda3 (de Mazda Kai Concept uit 2017, red.). Het Japanse teken staat voor het woord pionier. Toen ik de betekenis van dat teken ontdekte, wist ik meteen dat dit op de auto moest komen. Voorop lopen en je eigen pad bewandelen is precies wat ik ook altijd nastreef in het leven.”

Al met al is jouw Mazda3 een indrukwekkende verschijning. Krijg je veel positieve reacties?

“Absoluut! Ik krijg regelmatig opgestoken duimen. Onlangs nog van een bestuurder van een Porsche Taycan. Dat vond ik nogal wat, want ik ben een autoliefhebber en zat juist verlekkerd naar zijn auto te kijken, haha.”

Heb je nog een speciale anekdote over je auto?

“Nou, toen ik mijn Mazda3 voor het eerst aan mijn oma liet zien, was dat wel een groot geluksmoment. Ze vond hem zó mooi! Hiervoor reed ik in haar groene Toyota Corolla. Bij de aanschaf van die auto twijfelde zij over een groene of rode kleur. En toen ik in het begin nog twijfelde, was zij gelijk verliefd op de kleur. Nu geniet ook ik elke dag van de kleur, mede door haar reactie!”

Nog minpunten te noemen?

“De Mazda3 is niet de ruimste auto in zijn klasse. Op de achterbank is het een beetje krap, maar dat is dan ook wel het enige minpuntje.”

Je droomauto dus? Of heb je een andere?

“Als autoliefhebber ben ik groot fan van Porsche. De Porsche 911 GT3 vind ik bijvoorbeeld super gaaf. Dat is echt een icoon. Maar mijn absolute droomauto is de Lamborghini Huracán Performante. Ik ben een sportieve rijder en die auto straalt pure sportiviteit uit.”

Delen via

Tags:   Mijn Mazda en Ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *