Technologie, Verdieping 31-10-18 | 3288 keer gezien

Zó raak je onderweg minder vermoeid

close up of a handsome young businessman driving car

Minder vermoeid onderweg? Met meer comfort en veiligheid? Dat moet iedereen die veel op de weg zit als muziek in de oren klinken. Maar hoe bereik je het?

Het begint allemaal met stuurcorrecties. Wanneer je onderweg minder stuurcorrecties hoeft te maken (bewust en onbewust), raak je minder snel vermoeid. Je voelt je bovendien zelfverzekerder. Passagiers profiteren mee. Doordat hun lichaam minder bewegingen maakt, ervaren ze meer comfort. En omdat ze stiller zitten, gaat het bedienen van bijvoorbeeld een smartphone voor die medereizigers gemakkelijker. Kortom: minder correcties levert alleen maar voordelen op. Maar hoe zorg je hiervoor?

Meer eenheid tussen auto en bestuurder

De zojuist genoemde vraag heeft Mazda beantwoord. En het antwoord luidt: G-Vectoring Control. Een innovatief stukje software dat ervoor zorgt dat je minder bewuste en onbewuste stuurcorrecties hoeft te maken. Iets wat nog meer eenheid tussen auto en bestuurder geeft. G-Vectoring Control komt het beste tot zijn recht in bochten en op gladde wegen.

G-Vectoring Control gebruikt de motor en de remmen om het gedrag van het chassis te verbeteren. En het past het motorkoppel aan op basis van het stuurgedrag. Hierdoor sluit hetgeen de auto doet nog beter aan op de intenties van de bestuurder.

In de onderstaande korte video zie je wat G-Vectoring Control doet. Let vooral op de witte stippen op het voorhoofd en de schouders van de passagier.

G-Vectoring Control is standaard op de Mazda2, Mazda3, Mazda6, Mazda CX-3 en Mazda CX-5.

 

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *