Wie ben je?

“Sjors Boonstra (50), oorspronkelijk uit Monnickendam, tegenwoordig woonachtig in Leiderdorp.”

Wat doe je voor werk?

“Ik werk als massagetherapeut in mijn eigen praktijk SB Massages in Leiderdorp en Middenbeemster. Behalve allerlei soorten massagebehandelingen geef ik ook energetische therapiebehandelingen (healing) en bedrijfsmassages. Daarnaast ben ik ook actief als ontspanningscoach voor kinderen.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Ik ben sinds mijn late tienerjaren altijd al bezig geweest met massage, vooral als hobby. Later ben ik ook in aanraking gekomen met energetische therapie, wat mij persoonlijk erg heeft geholpen in een moeilijke periode. Ik kreeg steeds meer de smaak te pakken en begon in 2013 met het volgen van massagecursussen en -opleidingen, omdat ik dat leuk vond. Toen ik in 2014 gedwongen moest vertrekken bij mijn toenmalige werkgever, was dat hét moment om mijn eigen massagepraktijk te starten. Ik heb dus van mijn passie mijn werk gemaakt, een droom die uitkwam.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Genieten van de natuur. Denk aan het bos, het strand, de duinen. Vanuit Leiderdorp is het niet ver naar de kust, dus dat is wel lekker. Hond mee en gaan! We hebben ook onze caravan omgeruild voor een camper waarmee we nieuwe avonturen hopen te beleven.”

Welke Mazda rijd je?

“Ik rijd sinds juli 2021 in een elektrische Mazda MX-30.”

Vanwaar de keuze voor deze Mazda?

“Ik was niet zozeer op zoek naar een andere auto, maar was wel heel gecharmeerd van de Mazda MX-30. Die auto vind ik echt zó mooi. Toen ik op een dag langs de Mazda-dealer in Leiden reed, stond de MX-30 daar voor de deur. Ik ben toen meteen omgedraaid en gaan kijken. Ik raakte vervolgens in gesprek met een verkoper en – je voelt hem al aankomen – niet veel later hadden we een deal!”

“Ik heb mijn Mazda MX-30 tweedehands gekocht en het grappige is: het was een ex-demo van Mazda Motor Nederland, maar ‘echt gebruikt’ was hij niet. De auto had toen slechts 300 kilometer op de teller, dus hij was bijna nieuw. Bovendien is het een luxe uitvoering met alles erop en aan en precies in de kleur die ik wilde: Ceramic Metallic.”

Hoeveel kilometers rijd je?

“Niet veel. Ik heb mijn eigen praktijk aan huis. Mijn woon-werkafstand bedraagt letterlijk dertien traptreden, haha. Ik denk dat ik duizend kilometer per maand rijd ofzo.”

Wat vind je belangrijk aan een auto?

“Ik ben vooral gevallen voor het design van de Mazda MX-30. Als die een benzinemotor had gehad, had ik hem ook gekocht, haha! Het ontwerp van de voorkant, de ‘suicide-deuren’, die delen van kurk in het interieur… ik vind het prachtig. Maar ook betrouwbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding vind ik belangrijk. Dat bepaalt ook het gevoel dat je bij een auto hebt.”

“Ik heb tien jaar lang in een Mazda Tribute gereden. Dat was een fantastische auto. De connectie die ik toen had met het merk en model miste ik een beetje bij de Volvo XC70 die ik daarna had. Dat gevoel heb ik weer teruggevonden bij de Mazda MX-30. Bij de proefrit was ik het terrein nog niet af, of ik was al overtuigd.”

Heb je opties of accessoires gekozen en waarom?

“Nee, want mijn Mazda MX-30 heeft echt alles wat ik me kon wensen. Ik heb een First Edition, een speciale uitvoering ter gelegenheid van de introductie van de MX-30. Daar zit echt alles op en aan. Je kunt zelfs via de app op je telefoon alvast de verwarming van de auto aanzetten, vlak voordat je vertrekt. Nooit gedacht dat ik een auto zou bezitten die dat kan.”

Wat vind je een minpunt aan de auto?

“Ik hoor en lees wel eens dat de Mazda MX-30 een te beperkte actieradius zou hebben, maar dat geldt niet voor mij. Ik weet precies wat deze auto wel en niet kan en hij past prima bij mijn rijpatroon. In de winter haal je zo’n 150 kilometer uit een volle batterij en in de zomer 220 kilometer. Zulke afstanden rijd je maar zelden op één dag, toch? En mocht het nodig zijn, dan zijn er overal in het land laadpunten en snelladers te vinden om even snel bij te laden.”

“Wat ik wél jammer vind, is dat er geen trekhaak leverbaar is om m’n fietsendrager te monteren. Er zijn voor de Mazda MX-30 wel draagsystemen beschikbaar voor op het dak of die je aan de achterklep hangt, maar dat werkt niet met een zware elektrische fiets.”

Wat zeggen anderen over jouw auto?

“Ik heb het idee dat je de Mazda MX-30 of heel mooi vindt, of helemaal niet. Ik ontvang in ieder geval positieve reacties. Veel mensen verwachten ook niet dat de deuren in tegengestelde richting openen en komen dan uit nieuwsgierigheid allerlei vragen stellen.”

Wel eens iets leuks of geks meegemaakt tijdens het rijden?

“Iets geks niet, maar ik heb vaker meegemaakt dat ik in de file stond en gebeld werd door iemand die achter of naast mij reed. Die vertellen dan dat ze me zien rijden in de bestickerde auto met bedrijfsnaam en telefoonnummer en willen dan meteen een afspraak maken voor een massage. Dat is best leuk!”

Wat is jouw droomauto?

“Op dit moment is dat mijn Mazda MX-30. Echt waar. Ik heb ik het verleden allerlei soorten auto’s gehad, van groot tot klein, Japans tot Amerikaans, van viercilinders tot V8-motoren… Uiteindelijk gaat het erom hoe prettig je je voelt in een auto. Ik voel me heel prettig in de Mazda MX-30 en ben er echt super blij mee. Dus wat heb ik nog meer te wensen? Daarom is de MX-30 voor mij een droomauto.”

Delen via

Tags:   elektrisch rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *