Als ondernemer ben je vaak erg druk. Je hebt op werkdagen diverse meetings, bent vaak aan het bellen in de auto en moet diverse projecten overzien. Kortom: overzicht houden is belangrijk. Apple CarPlay en Android Auto bieden bijzonder veel voordelen voor de zakelijk rijder.

Mazda Connect

Dankzij Apple CarPlay en Android Auto – te vinden in alle modellen van Mazda met het Mazda Connect infotainmentsysteem – heb je onderweg in de auto in een vertrouwde omgeving alle functies van jouw smartphone op een veilige manier bij de hand. Door de bestuurder zo slim mogelijk te assisteren wordt afleiding in het verkeer voorkomen. Alle belangrijke functies van een smartphone zijn via Apple CarPlay en Android Auto veilig en legaal te gebruiken in de auto.

Herkenbare vormgeving

De basis van beide systemen is in principe gelijk aan elkaar, alleen zijn er verschillen in de vormgeving. Android Auto heeft een typische Android-vormgeving die perfect aansluit op de interface van jouw Android-toestel. Hetzelfde geldt voor Apple CarPlay met iOS-software. Het koppelen van de auto is kinderlijk eenvoudig. Dat gebeurt per kabel of zelfs draadloos, afhankelijk van het model, bouwjaar en de uitvoering.

Diverse apps zijn mogelijk

In de instellingen van je smartphone is het mogelijk om te kiezen welke apps je wilt gebruiken binnen de interface van Apple CarPlay* en Android Auto*. Je kunt bijvoorbeeld handsfree bellen, muziek luisteren via Spotify, navigeren met Google Maps en zelfs Whatsapp-berichten laten voorlezen. Maar ook apps als Teams worden ondersteund, zodat het op een veilige manier bijwonen van meetings ook onderweg in de auto tot de mogelijkheden behoort.

Terugdringen van telefoongebruik

Het voorkomen van afleiding in het verkeer levert een grote bijdrage aan de algemene verkeersveiligheid. Apple CarPlay en Android Auto zijn in die zin de perfecte digitale aanvulling in het interieur van elke auto. Een overbodige luxe zijn deze systemen niet, aangezien het terugdringen van telefoongebruik in het verkeer al jaren een grote uitdaging blijkt. Visuele afleiding behoort tot de grootste gevaren in het moderne verkeer. Uit onderzoek blijkt dat automobilisten die tijdens het rijden op hun telefoon zitten, minder alert zijn, maar ook trager reageren en slingeren over de weg. Gelukkig biedt Mazda dankzij Apple CarPlay en Android Auto een veilige oplossing die iedere autorijder aanspreekt, in het bijzonder de zakelijk rijder.

* Apple CarPlay is een handelsmerk van Apple Inc.
* Android en Android Auto zijn handelsmerken van Google LLC.

Delen via

Tags:   Mazda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *