Wie ben je?

“Mijn naam is Jurgen Scholten, een geboren Twent uit Haaksbergen.”

Wat doe je voor werk?

“Ik ben werkzaam bij Qoffy Concepts in Haaksbergen. Ik werk in de buitendienst en ben accountmanager. Ik ervaar het als een erg veelzijdige, leuke en uitdagende baan. Geen dag is hetzelfde.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Voornamelijk het klantcontact. De ene keer zit ik met een directeur van een groot bedrijf om tafel in een deftige vergaderzaal. De volgende dag heb ik bijvoorbeeld een afspraak met een varkensboer op zijn boerderij.”

“Voorheen werkte ik bij een vrij grote organisatie, maar op een gegeven moment besefte ik dat een functie bij een kleinere firma met korte lijnen en direct klantcontact beter bij mij past. Bij een groot bedrijf met heel veel medewerkers ben je toch al snel een nummertje. Hier bij Qoffy Concepts hoor je een beetje bij de familie. Dat vind ik echt werelds.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik hou wel van een hapje en een drankje, maar dat kun je vast niet zien, haha. Nee, ik heb het mountainbiken weer opgepakt. Dat doe ik met een vaste vriendengroep. Daarmee vermaken we ons in de weekenden wel. Dan kijken we samen ook Formule 1 of voetbal. Maar mountainbiken is toch wel mijn ding. Lekker de natuur in en gaan!”

Welke Mazda rijd je?

“Ik rijd sinds juni 2022 in een Mazda CX-5 Skyactiv-G 165 M Hybrid met een automaat. We hebben gekozen voor de uitvoering Homura in de geweldige carrosseriekleur Zircon Sand.”

Vanwaar de keuze voor Mazda?

“Ik wilde graag wat hoger zitten en mijn collega tipte mij over deze auto. Hij was ook op zoek naar een nieuwe auto en zocht een model met voldoende trekgewicht voor zijn caravan. We hebben samen veel verschillende auto’s vergeleken en uiteindelijk kreeg de Mazda CX-5 onze voorkeur. We hebben toen via ons bedrijf meteen twee exemplaren tegelijk besteld!”

“Daarnaast is Mazda dealer Kolenaar in Enschede een klant van ons. We hadden al goed contact en ik vind dat je elkaar ook wat moet gunnen. En toen bleek de Mazda CX-5 ook nog snel leverbaar te zijn. Ik ben heel blij met deze auto.”

Wat vind je belangrijk in een auto?

“In ieder geval comfort, aangezien ik veel onderweg ben in de auto en vaak lange afstanden rijd. Daarom wilde ik ook een auto met een hoge zitpositie. Daarnaast vind ik het prettig als de auto een goed audiosysteem heeft. Ook op dit gebied heb ik niets te klagen, want de Bose-audiosysteem in mijn Mazda CX-5 klinkt geweldig.”

“Verder is de uitstraling natuurlijk belangrijk, vooral bij een auto van de zaak. We hebben geen moment getwijfeld om de Mazda CX-5 in Zicron Sand te nemen. Dit was echt dé kleur toen we hem bestelde, vooral in combinatie met al die zwarte delen, zoals de grille, wielkastranden, bumpers. De 19-inch lichtmetalen wielen zijn standaard ook al zwart en om het geheel af te maken, hebben we de dakrails, haaienvinantenne en het Mazda logo op de achterklep ook in zwart laten uitvoeren.”

“Uiteraard hebben we de auto ook onze laten bestickeren met onze bedrijfsnaam, maar wel subtiel. Als je de auto helemaal vol plakt, kun je net zo goed een zwarte of witte nemen. Juist met een kleurstelling als deze moet je het subtiel houden.”

Voor welke opties of accessoires koos je en waarom?

“Apple CarPlay moest er voor mij echt op zitten. Dat heb ik gewoon nodig onderweg. En ook stoelverwarming stond hoog op m’n wensenlijst, maar toen kwamen we erachter dat de Homura dit allemaal standaard heeft. Vandaar de keuze voor deze uitvoering. Om de Mazda CX-5 nog aangenamer te maken, heb ik optioneel nog een zonnedak (Sunroof Pack) erbij genomen en een trekhaak voor extra gebruiksmogelijkheden.”

Hoeveel kilometers rijd je per jaar?

“Ik heb de auto nu ongeveer een jaar en teller staat zo rond de 40.000 kilometer, dus het hakt er wel in. Diesel is totaal niet interessant meer in Nederland en wordt bovendien steeds minder gemaakt. Zo is de dieselmotor ook uit het aanbod van de Mazda CX-5 geschrapt. Dus ik rijd al die kilometers ‘gewoon’ met een benzinemotor. En dat bevalt uitstekend eerlijk gezegd, ook qua bijtelling.”

Wat vind je een minpunt aan de Mazda?

“Er zijn twee dingen waar ik in eerste instantie meer van had verwacht. Zo moet je elke keer bij het tanken het tankklepje handmatig ontgrendelen met een knopje onder het dashboard. Dat ervaar is als een nadeel. Daarnaast vind ik de inhoud van de kofferbak een tikkie tegenvallen. Ik reken altijd in kratten bier en wat dat betreft kon de laadruimte achterin wel beter ten opzichte van het formaat van de Mazda CX-5.”

Wat zeggen anderen over jouw auto?

“Ik krijg echt veel positieve reacties. ‘Wat een gave bak’, hoor ik vaak. Ook in de privésfeer zegt iedereen dat ik een geweldige auto heb. Toevallig sprak ik laatst iemand die een nieuwe leaseauto moet kiezen die meteen zei: ‘Jemig, die wil ik ook!’ Dat soort reacties dus, haha. Ik heb hem uitgelegd waar hij dan naartoe moet. Ik ben benieuwd of hij de CX-5 inmiddels al heeft besteld.”

Wat is jouw droomauto?

“Dat is toch wel de Ford Mustang van eind jaren zestig! Met zo’n auto rondtoeren door Italië, van Toscane over de Amalfikust, lijkt me écht geweldig.”

Delen via

Tags:   Mijn Mazda en Ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *