Wie ben je?

“Clemens Kauling, 55 jaar, uit Heerhugowaard.”

Bedrijf en beroep?

“Ik werk als systeembeheerder/applicatiebeheerder bij Palvéco. Wij voorzien o.a. slagerijen en horeca in alles wat ze nodig hebben: van vlees, salades en worst tot kruiden, brood en zelfs schoeisel. Een soort totaalpakket dus. Die slagerijen beslaan zo’n 80% van onze klanten, de rest gaat bijvoorbeeld naar andere MKB-vormen waar fijnmazige distributie van versproducten nodig is. Zelfs export behoort tot onze portefeuille.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“De diversiteit! Ik ben gediplomeerd slager en werkte in een slagerij toen ik voor Palvéco besloot te gaan werken. Ik begon als chauffeur, werkte later op de verkoopafdeling, in de inkoop en logistiek en heb nu dus deze functie. Ik werk er al 33 jaar, dus je kunt wel stellen dat ik het erg naar mijn zin heb. Ook ben ik een soort vraagbaak voor collega’s. Ik heb aardig wat kennis opgebouwd, kun je wel zeggen. Dankzij mijn ervaring voel ik me af en toe wel eens onmisbaar.”

Welke Mazda rijd je?

“Sinds september 2019 rijd ik een Mazda3 Sedan met Skyactiv-X motor.”

Hoeveel kilometers rijd je?

“Vraag me niet hoe ik het doe, want mijn woon-werkverkeer beslaat slechts 3 kilometer, haha. Maar jaarlijks rijd ik ongeveer 25.000 kilometer.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Motorrijden! Dat is mijn passie en gelukkig ook die van mijn vrouw. Aankomende zomer zouden we door Schotland toeren, maar dat gaat door de coronacrisis helaas niet door. Maar we hebben al heel veel mooie reizen gemaakt. Sowieso hebben we heel Europa gezien en twee (en een half) keer de Route 66 door Amerika gereden. Dat was echt een ‘bucketlist-ding’, dat we dus gewoon hebben afgestreept.”

Wat vind je belangrijk in een auto?

“Deze Mazda heb ik om zijn uitstraling gekozen: mooie sedan, mooi kontje. Verder vind ik het fijn dat-ie een automaat heeft en ben ik groot fan van de adaptieve cruise control. En qua merk… mensen zijn soms verbaasd dat ik Mazda rijd, maar ik zeg dan altijd dat het voelt als thuiskomen. Het is bijna niet te beschrijven. Mijn vader reed ook altijd Mazda, misschien dat dat het is. En ik heb heel goede ervaringen met de dealer. Ook al ben ik daar een jaar niet geweest, ze verwelkomen je altijd hartelijk en kennen je naam. Daar houd ik van.”

Minpunt?

“Dat de automaat af en toe apart reageert op de snelweg: als je daar op de adaptieve cruise control rijdt en de auto weer accelereert naar de ingestelde snelheid nadat die even moest inhouden vanwege een langzamere voorligger, dan schakelt de automaat vaak één of twee versnellingen terug voor een korte boost. Daarna komt de auto weer heerlijk tot rust.”

Wat zeggen anderen over jouw auto?

“Het is een auto die je minder vaak ziet, dus bij een tankstation draaien mensen regelmatig hun hoofd om ‘m eens goed te bekijken. Blijft leuk.”

Iets unieks meegemaakt op autogebied?

“Ik heb wel eens in een enorme Peterbilt-truck gereden, met een stuurwiel met een diameter van een meter en waarin je moet ‘double-clutchen’. Dat was een ongelofelijk gave ervaring!”

Wat is jouw droomauto?

“Zelf zou ik wel eens een Porsche of een andere snelle auto willen bezitten. Het lijkt me geweldig om in een paar seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. Een gevoel dat ik alleen van de motor ken. Verder blijft een Ford Mustang uit 1968 een jongensdroom, hoe oud ik ook ben.”

Delen via

Tags:   skyactiv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *