Nieuws 23-02-18 | 3403 keer gezien

Eerste benoeming binnen Mazda Erkend Schadeherstel Programma in Nederland

De benoeming van Autoschade Posthuma B.V. in Leeuwarden tot Mazda Erkend Schadeherstel bedrijf vormt de aftrap van het uitrollen van een landelijk dekkend netwerk van schadeherstelbedrijven, die werken volgens de normen en kwaliteit van Mazda. In deze nieuwe rol werkt het bedrijf nauw samen met de lokale Mazdadealer Van den Akker. Met het Mazda Erkend Schadeherstel Programma (MESP) streeft de Japanse automobielfabrikant er naar te allen tijde aan klanten te kunnen garanderen dat de auto gedurende de gehele (technische) levensduur ervan volledig blijft voldoen aan de specificaties zoals deze oorspronkelijk na productie aanwezig waren.

De aan het MESP deelnemende schadeherstelbedrijven zullen voor opdrachtgevers, consumenten en eindgebruikers herkenbaar zijn als een ‘Mazda Erkend Schadeherstelbedrijf’ en dienen een positieve bijdrage te leveren aan de Mazda merkbeleving en loyaliteit. Mazda streeft naar een landelijk dekkend netwerk van Mazda Erkend Schadeherstelbedrijven en verzorgt tevens opleidingen voor de schadeherstelbedrijven op het gebied van reparatie- en verbindingstechnieken, i-ACTIVSENSE en SKYACTIV. De basis van het MESP behelst een goede en geborgde samenwerking tussen de Mazda Dealer / Erkend Reparateur en de geselecteerde schadeherstelbedrijven.

De technologische ontwikkeling van Mazda automobielen is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen en in de toekomst zal dit zich onverminderd voortzetten in belang en tempo. De veranderende samenstelling van carrosseriematerialen (staal met hoge en ultrahoge treksterkte, lijm-, punt- en lastechnieken) en de toename van intelligente veiligheids-, signalerings- en besturingssystemen in de auto (met radar, laser en camera, Mazda’s i-ACTIVSENSE), als ook de toekomstige introductie van alternatieve aandrijflijnen, zorgen ervoor dat het schadeherstel steeds complexer wordt. Daarmee neemt ook de kans op onjuist herstel toe, met alle gevolgen van dien. Het gevolg is dan ook dat er steeds hogere kwalificatie- en kwaliteitseisen worden gesteld aan het schadeherstelproces.

Een gedegen en vakkundig schadeherstel bij een Mazda Erkend Schadeherstelbedrijf is van wezenlijk belang voor het DNA van het merk Mazda, dat is gebaseerd op Jinba Ittai. Deze Japanse uitdrukking geeft de harmonie weer tussen de bereden boogschutter en zijn paard, een Japanse sport. Deze harmonie is terug te vinden in elke Mazda, bestuurder en auto als één, ofwel Drive Together. Onzorgvuldig schadeherstel kan leiden tot het verlies van deze rijeigenschappen en in het slechtste geval gevaarlijke situaties veroorzaken. Met de introductie van het MESP kunnen Mazda rijders nu en in de toekomst blijven rekenen op professioneel, goed en veilig schadeherstel volgens de richtlijnen van Mazda en zijn ze altijd verzekerd van een gunstige dagwaarde van hun Mazda.

Delen via

Tags:   skyactiv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *