Nieuws 01-11-18 | 1844 keer gezien

Eerste shake-down nieuwe MazdaMX-5 Cup racer succesvol verlopen

MX-5 Cupracer wit op Zandvoort De MX-5 Cupracer is voor het eerst op het circuit geweest.

De eerste test met de gloednieuwe cupracer van Mazda, de MX-5 van de vierde en jongste generatie, is meer dan succesvol verlopen. Gedurende de shake-down op Circuit Zandvoort wist testcoureur Donald Molenaar van Intrax de volledig nieuw opgebouwde racer rond te sturen in een tijd van 1:57.8.

De shake-down was de volgende stap in het initiatief van Mazda om volgend seizoen een nieuwe racecup op te zetten, de Mazda MX-5 Cup, in samenwerking met V-Max Racing Management in Breda. In dit door de KNAF autosportfederatie goedgekeurde NK wordt gereden met de vernieuwde MX-5 Roadster, standaard voorzien van een 2.0 liter viercilinder lijnmotor met 184 pk en 205 Nm. Dit vermogen zal in de raceversie worden opgevoerd naar ca. 195 pk. Met slicks, een laag gewicht van rond de 960 kg en de in de racesport favoriete achterwielaandrijving is dit een raceauto pur sang. De aanschafprijs is nog niet exact bekend, maar zal rond de € 30.000,- bedragen.

“Wat mij meteen opviel was dat het een hele leuke ‘stuurauto’ is. Je kan de auto precies laten doen wat je wilt.”

“Wat mij meteen opviel was dat het een hele leuke ‘stuurauto’ is”, vertelt Donald Molenaar na afloop van de test. “Je kan de auto precies laten doen wat je wilt. Je merkt dat de balans van de auto goed is waardoor hij lekker ligt, goed aanvoelt en scherp stuurt. Alles is op te wekken: wil je onderstuur dan kan dat, ligt wel heel ver, overstuur kan ook, ligt wat minder ver. Mooi neutraal is wat het makkelijkst gaat. Zeker na de aanpassingen, toen de tijden omlaag gingen, werd het nog leuker om mee te rijden. De snelheid waarmee de Gerlachbocht, het Scheivlak en de Masterbocht genomen kunnen worden is geweldig! Dan rij je met een auto die supermooi neutraal in een vierwiel drift door de bochten gaat. Leuker kun je het niet hebben, denk ik. Het zal mij niet verbazen als in de loop van het raceseizoen de rijders in de 1:55 rijden op Circuit Zandvoort”, aldus Molenaar.

Hoofdsponsoren

Total Nederland en Hankook Tyres hebben zich al aangemeld als sponsor voor deze nieuwe cup, die op de belangrijkste publieksevenementen in Nederland en België zal rijden, zoals de Jumbo Familiedagen, de Gamma Racing Days en het Spa Racing Festival op Spa/Francorchamps. De Mazda MX-5 Cup is bedoeld voor rijders van jong tot oud, voor beginners die willen starten met racen maar ook voor hen die vanuit het clubracen de overstap willen maken naar een Cupklasse met veel uitstraling, publicitaire ondersteuning en meer spektakel en snelheid.

Meedoen?

Vanaf nu is de inschrijving voor deze nieuwe cup geopend. Het inschrijfformulier en meer informatie is te krijgen via www.mazda-mx5cup.nl.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *