Mazda biedt in samenwerking met CubeCharging voor iedereen – dus ook voor zakelijk gebruik – de perfecte laadoplossing. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is zelfs mogelijk om het Cube-laadpunt een kleur te geven die perfect aansluit bij de auto of de huiskleuren van het bedrijf. Maar hoe werkt zo’n CubeCharging-laadpunt precies? Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de voordelen? En wat kost het? Tijd voor een deep dive in Mazda x CubeCharging.

Elektrificatie

Ook bij Mazda is elektrificatie niet meer weg te denken in de line-up. Modellen als de Mazda MX-30, Mazda MX-30 R-EV en Mazda CX-60 hebben allemaal een laadbehoefte. Dat betekent dat ze opgeladen moeten worden. Dat doe je liever niet via een regulier huishoudelijk stopcontact, maar via een slim laadpunt waarmee de accu weer snel opgeladen is. Zo weet je zeker dat de Mazda altijd is opgeladen als jij de deur uit moet. Hier komt CubeCharging om de hoek kijken; de partner van Mazda als het gaat om slimme laadoplossingen. CubeCharging is bovendien een Nederlands bedrijf!

Nederlands product

Wat maakt CubeCharging anders ten opzichte van andere laadpunten? Dat begint al bij het design. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het Cube-laadstation een stijlvolle kubusvorm. De compacte Cube is ontwikkeld op de High Tech Campus in Eindhoven en wordt ook in Eindhoven gebouwd. Een 100% Nederlands product dus! De Cube is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, inclusief de metallic kleuren van jouw Mazda. Op die manier is een Cube perfect af te stemmen op de uitstraling van de auto of van het bedrijf. Het Cube-laadstation is te monteren op een paal of aan de muur (standaard).

Slim laadpunt

Qua design zit het dus wel goed. Maar weet ook dat de Cube een slim laadpunt is, want hij heeft load balancing voor extra veiligheid en optimale verdeling van de beschikbare energie. Verder biedt de Cube ook mogelijkheden om zakelijke laadkosten met de werkgever of eigen onderneming te verrekenen. Dankzij de ingebouwde wifi-verbinding kunnen software-updates eenvoudig worden uitgevoerd of juist nieuwe functies worden toegevoegd. Feitelijk heb je er na installatie geen omkijken meer naar.

De opties

Voor de installatie van de Cube is het verstandig om te bepalen met welke laadkracht je wilt laden. Er is keuze uit een Cube Basic met 6,4 kW, een Cube Basic+ met 11 kW of Cube Smart met 22 kW laadkracht. Hoe hoger de laadkracht, hoe sneller de batterij van de auto weer vol is. Stem de laadkracht af op de technische laadcapaciteiten van de Mazda. Uiteraard kies je vooraf ook een gewenste kleur en bepaal je of een laadpunt wenst mét of juist zónder vaste laadkabel. Het voordeel van een vaste laadkabel is dat je de elektrische of plug-in hybride Mazda direct kunt koppelen aan het laadpunt, zonder dat je de laadkabel hoeft te gebruiken, die standaard is meegeleverd bij de auto.

De kosten van Mazda CubeCharging

Op welke manier je de Cube ook samenstelt, de Mazda-dealer maakt altijd een offerte die volledig is afgestemd op de persoonlijke situatie. Mazda x CubeCharging vormt een totaaloplossing, waarbij de prijzen altijd inclusief basisinstallatie en montage van de Cube aan de muur zijn. Jij hoeft daarbij niets zelf te regelen. De Mazda-dealer zorgt voor de juiste begeleiding, staat klaar voor advies en regelt de vakkundige installatie door de professionele en vertrouwde partners van Mazda. Ben je ondernemer? Profiteer dan vooral van de milieu-investeringsaftrek, of je nu kiest voor een laadpaal thuis of op de zaak.

Er is keuze uit drie typen Cube-laadstations:

Cube Basic – vanaf € 1.695,- incl. BTW en montage**

 • Laadvermogen van maximaal 6,4 kW
 • Oplaadtijd Mazda MX-30: circa 5,5 uur
 • DC-aardlekbeveiliger type B
 • Geschikt voor alle (toekomstige) elektrische auto’s
 • Standaard uitgevoerd in blauw

Cube Basic+ – vanaf € 2.025,- incl. BTW en montage

 • Vergelijkbaar met Cube Basic, inclusief load balancing
 • Laadvermogen van maximaal 11 kW
 • Oplaadtijd Mazda MX-30: circa 3,5 uur
 • Geschikt voor alle (toekomstige) elektrische auto’s
 • Standaard uitgevoerd in blauw

Cube Smart – vanaf € 2.250,- incl. BTW en montage***

 • Meest gekozen Cube, met laadvermogen van maximaal 22 kW
 • Standaard met load balancing en laadpasbeveiliging
 • Eenvoudig inzicht in stroomverbruik en laadkosten
 • Uitbreiding van functies mogelijk en software-updates via wifi
 • Mogelijkheid van automatische verrekening van zakelijke laadkosten
 • Uitgerust met RFID-lezer voor gebruik van zakelijke laadpas
 • Oplaadtijd Mazda MX-30: circa 3,5 uur
 • Geschikt voor alle (toekomstige) elektrische auto’s
 • Standaard uitgevoerd in blauw

* Bij een basisinstallatie wordt de Cube maximaal 10 kabelmeters van de meterkast geïnstalleerd, gaan we niet onder de grond en hoeven we dus geen bestrating open te maken en te herstellen.

** De prijs voor de basisinstallatie is een stelpost o.b.v. een gemiddelde installatie bij een thuissituatie. De voorkeur gaat uit naar een (telefonische) schouw/beoordeling of de aanleg mogelijk is, omdat in de praktijk blijkt dat er bij de installatie dan geen verrassingen aan het licht komen en dit over het algemeen goedkoper is voor de klant.

*** De vermelde prijs van de Cube Smart is exclusief een verplicht af te nemen data-abonnement à € 7,20 per maand.

Mazda laadpas, ook daar is aan gedacht!

De erkende Mazda-dealer levert bij elke Mazda met stekker standaard een laadpas (powered by Cube). Met deze laadpas is opladen kinderlijk eenvoudig. Laden kan bij meer dan 300.000 (semi-)openbare laadpunten en snellaadstations in heel Europa. En natuurlijk is laden bij het eigen Cube-laadstation ook mogelijk. Hier heb je geen aparte laadpas voor nodig.

Er is keuze uit een Cube Flexpas of een Cube Zekerpas. In het geval van de Cube Flexpas betaal je geen abonnementskosten en een starttarief van € 0,40 per laadsessie in Nederland, bovenop de laadkosten die doorberekend worden op het laadpunt. Het starttarief in het buitenland bedraagt € 0,89 per laadsessie. Valt de keuze op de Cube Zekerpas, dan betaal je – behalve de laadkosten die doorberekend worden op het laadpunt – alleen een aantrekkelijk laag maandbedrag van € 3,99 incl. BTW. Bij meer dan tien laadsessies per maand bij een (semi-)openbaar laadpunt ben je voordeliger uit met de Cube Zekerpas vergeleken met de Cube Flexpas.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *