Ontspanning, Rijplezier 23-04-18 | 1916 keer gezien

Mazda Must Drive | Alternatief voor de hyperloop

In de toekomst kun je van Dubai naar Abu Dhabi (145 km) in 12 minuten, via de Hyperloop. Maar ja, wat is daar nou leuk aan? In deze Mazda Must Drive kiezen we voor de omweg: twee uur lang prachtige route.

Mazda3 Jebel Hafeet

Dubai

We starten in Dubai. Een letterlijk hoogtepunt is de Burj Khalifa: met 148 verdiepingen en 800 meter hoogte het hoogste gebouw van de wereld. Dit bijzondere gebouw ligt in de buurt van het grootste winkelcentrum ter wereld. Er wordt hier veel gebouwd, en het is dus niet vreemd dat hier in de buurt de hyperloop gaat komen. Die zal met zo’n snelheid razen dat de rit in de vacuümtunnel van Dubai naar Abu Dhabi slechts twaalf minuten in beslag neemt.

Lahbad

Onze route gaat van de Verenigde Arabische Emiraten via de E-66 richting Oman en we slaan af bij een zandweg in Lahbad. Hier bevindt zich een valkeniers- en safaricentrum (Shaheen). De valk is het dier dat je hier overal terugvindt: op bankbiljetten, verkeersborden en ook in merknamen. Een hele belevenis om vanuit de gouden duinen toe te kijken hoe de valkenier met de valk aan de slag gaat.

Mazda3 Jebel Hafeet

Al Ain en Jebel Hafeet

We gaan verder naar Al Ain. Heel anders dan Dubai: vlak, groen en heel relaxed. De stad is de geboorteplaats van de oprichter van de Verenigde Arabische Emiraten: sjeik Zayed bin Sultan al Nahyan. Hier kun je het prachtige fort Jahili bekijken. En dan op weg naar de Jebel Hafeet. Niet de grootste berg van de VAE, maar wel degene met een prachtige bergpas. En dat is in de Mazda3 natuurlijk een feest. Hier doe je ook even Oman aan.

Abu Dhabi

Ons eindpunt en ook dat van de toekomstige hyperloop: Abu Dhabi. Hoogtepunten zijn de Sheikh Zayet-moskee, Capital Gate-toren en Etihad Towers. Vanaf de Corniche-boulevard heb je een prachtig uitzicht.