Wie ben je?

“Ik ben Daan van Essen, 23 jaar oud en ik woon in Roosendaal, samen met mijn twee katten Coco en Maui.”

Bedrijf en beroep?

“Ik werk nu bijna een jaar bij Sioux Technologies in Mijdrecht. Daar werk ik als software-engineer aan verschillende high-tech projecten, zoals artificial intelligence.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Het werk is ontzettend leuk, uitdagend en afwisselend. Vooral het logisch nadenken gaat mij ontzettend goed af. Bovendien is dit werk iets wat niet iedereen kan en dat geeft mij heel veel voldoening.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik ben eigenlijk best een huismus en vind gamen en films kijken ontzettend leuk, maar ik heb ook aparte hobby’s. Zo doe ik bijvoorbeeld aan schieten op de schietbaan en ben ik geregeld op een airsoftveld te vinden. Daar heb ik ook vergunningen voor.”

“Verder vind ik het leuk om vrienden uit de tuningscene te ontmoeten. We organiseren onze eigen meetings en komen geregeld gezellig samen. In de club rijden auto’s zoals de Mazda MX-5, Nissan 350Z en Subaru WRX STi. Het is een bonte verzameling aan auto’s, maar iedereen heeft een gelijke passie.”

Welke Mazda rijd je?

“Sinds november 2020 ben ik de trotse eigenaar van een Mazda3 uit 2020 met de Skyactiv-X benzinemotor met een automaat. Die heb ik gekozen, omdat ik best veel onderweg ben en dan is het fijn – helemaal op de langere afstanden – dat ik niet zelf hoef te schakelen. Ik ben van nature wel een sportievere rijder, maar door de vele kilometers die ik maak, was een automaat een betere optie.”

Waarom heb je voor de Mazda3 gekozen?

“Dat is eigenlijk heel grappig gelopen. Door corona ben ik van baan gewisseld en in die periode heb ik ook een huis gekocht. Ik wilde graag een goedkopere auto, maar dan zonder in te leveren op het gebied van luxe.”

“Ik zag de Mazda3 staan bij de dealer en was toen eigenlijk direct verkocht. Wat een mooie auto! Qua luxe doet ie niet onder voor de Mercedes-Benz C-klasse die ik hiervoor had, maar qua prijs is het een gigantisch verschil. Ik heb deze keuze dus deels met mijn verstand gemaakt, vanwege de gunstige bijtelling. Maar ook emotie speelde mee, want het design is prachtig en de auto rijdt geweldig. Vooral de luxe in het interieur is top.”

Je hebt de Mazda niet standaard gelaten zo te zien…

“Dat klopt. Ik wilde altijd al een ‘Need for Speed’-auto. Dat komt zeker door de computerspellen en de films, maar ook door mijn vrienden in de tuningscene. De films en spellen zijn voor velen een inspiratie geweest, zo ook voor mij. Met de aanschaf van mijn Mazda3 kon ik mijn droom in vervulling laten gaan.”

Wat heb je allemaal aangepast?

“Bij Mazda-dealer Van Sprundel in Roosendaal – waar ik hem heb gekocht – hebben ze mij goed geholpen met het samenstellen en aanpassen van m’n auto. Het verlagen van de wielophanging, het installeren van spoorverbreders en de unieke kleurstelling van de auto is allemaal daar gerealiseerd. Echt super. De Mazdadealer is, net als ik, apetrots op de Mazda3. Voor hun is het echt een paradepaardje.”

“Verder heb ik zelf nog neonverlichting onder de auto aangebracht, interieursfeerverlichting geïnstalleerd en het uitlaatsysteem aangepast voor wat meer geluid. Ik vind het ontzettend belangrijk dat een auto een lekker geluid maakt. Je merkt meteen dat de Mazda3 goed geïsoleerd is, dat is goed voor het comfort. Met wat aanpassingen komt er nu een heel tof geluid uit de auto.”

“De middendemper is aangepast en ik heb twee nieuwe uitlaatstukken geplaatst. Ik heb ook een vacuümklep gemonteerd die wordt aangestuurd door een kleine compressor. Met een druk op de afstandsbediening zet je de klep in de uitlaat meer open en geloof mij: het geluid is dan echt geweldig! Het is toch een stuk beleving. De auto klinkt nu zoals ie eruit ziet: sportief. Anders is het net een leeuw die mauwt als een kat. Het geluid past nu helemaal bij de uitstraling. In de toekomst wil ik mijn kentekenplaat nog op een andere positie plaatsen zodat de grille beter tot uiting komt. Ramen tinten in een kleur die mooi bij de koperkleurige wielen past, is ook nog een optie.”

Wat zeggen anderen over jouw Mazda3?

“Je krijgt altijd aandacht, ontzettend leuk. Ik woon vlakbij een school en dan zie je altijd kinderen gebaren maken dat ik even gas moet geven. Dan zet ik hem in z’n neutraal en laat ik de auto even horen. Dat vinden ze geweldig, haha. Ook op de parkeerplaats bij de supermarkt komen er geregeld mensen bij m’n auto kijken. Ik geniet altijd wel van die aandacht.”

Wat vind je een minpunt?

“Omdat ik een sportieve rijder ben, zou ik soms wensen dat de automaat wat sneller reageert. Maar dat is slechts een klein minpuntje, want aan de andere kant levert die automaat ook weer heel veel comfort op. Als je naar Amsterdam rijdt, dan is een automaat de betere keuze. Dan is het niet zo fijn als je continu moet schakelen als je bijvoorbeeld in de file staat.”

Wat is je droomauto?

“Dat vind ik een lastige vraag, maar als ik echt een auto moet kiezen, dan wordt het een Nissan GT-R generatie R35. Dat is het huidige type, een iconisch model. Er zijn alleen zó veel leuke auto’s, dat kiezen ontzettend moeilijk is. De Mercedes-AMG C 63 en CLA 45 vind ik ook tof. Ik prefereer achterwiel- of vierwielaandrijving. Nu heb ik voorwielaandrijving. Dat is maar goed ook, anders gaan er veel banden doorheen.”

Delen via

Tags:   Mazda3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *