Wie ben je?

“Jan Willem Huffmeijer (39) uit Hoofddorp. Daar woon ik met mijn vrouw en twee dochters.”

Bedrijf en beroep?

“Ik ben eigenaar van B4men, een barbershop voor mannen. Daar is ook een blog, een webshop en een kledinglijn aan gekoppeld. Samen met mijn vrouw run ik ook het foodblog Familie over de kook. Oorspronkelijk kom ik uit het kappersvak, maar zowel mijn vrouw als ik hebben een behoorlijke ondernemersdrang.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“De dynamiek! Ik verveel me geen moment. Privé en zakelijk lopen door elkaar, waardoor we juist ook veel tijd voor elkaar en de kinderen hebben. We werken voor 95% vanuit huis. Mijn barbershop staat bijvoorbeeld in de achtertuin.”

Welke Mazda rijd je?

“Een zilvergrijze Mazda6 Sportbreak, sinds februari dit jaar. Een auto die bijna een echtscheiding heeft veroorzaakt. Ik wilde ‘m al langer, want ik vind het een briljante auto. Toch kozen we voor een ander merk omdat mijn vrouw huiverig was voor zo’n groot ding.”

“Toen we die andere auto eenmaal hadden, mocht ik voor mijn B4men-blog een review schrijven over de Mazda6. Toen mijn vrouw er ook een keer in ging rijden, vroeg ze: “Hey, waarom hebben we eigenlijk niet voor deze auto gekozen?” Ik was toen zó boos! Uiteindelijk heb ik toch mijn zin gekregen, haha.”

Hoeveel kilometers rijd je?

“Je zou het niet zeggen met mijn woon-werkverkeer, maar ik heb na drie maanden al 5.000 kilometer op de teller gezet. We vinden rijden heel leuk en maken graag plezierritjes, zeker nu we deze Mazda in ons bezit hebben.”

Wat vind je belangrijk in een auto?

“De rijeigenschappen en dat de auto echt een verlengstuk is van jezelf. Er zijn weinig auto’s waar ik me zo één mee voel. Daarnaast zie je deze Mazda6 Sportbreak niet vaak.”

Heb je bijzondere accessoires?

“Hij is niet echt extra aangekleed. De Mazda6 is in de basis al heerlijk comfortabel en luxe. We hebben bijvoorbeeld stoelverwarming én stoelverkoeling. Ik ben ook heel blij met het Bose®-audiosysteem, waar regelmatig keiharde muziek uit schalt. De kinderen kunnen dat niet altijd waarderen overigens.”

Wat vind je een minpunt?

“Ik vind het ontwerp van de achterkant ietwat oubollig ten opzichte van de voorzijde. En de aansluiting van de dakrails op het dak aan de voorzijde is een gemiste kans.”

Wat zeggen anderen over jouw auto?

“We krijgen veel opmerkingen dat het zo’n mooie auto is, maar ik merk wel dat Mazda een makkelijk vergeten merk is. Wat mij betreft totaal onterecht.”

Iets unieks meegemaakt op autogebied?

“Voor mijn blog mocht ik een keer in een exclusieve Ford Mustang rijden, waar er maar één van was in Nederland. Dat was tof. En over bijzondere verhalen gesproken: lang geleden, toen mijn dochter zo’n drie maanden oud was, had ze last van krampjes waardoor ze niet wilde slapen. Autorijden deed dan wonderen. Ik was er ’s nachts een keer zó klaar mee dat ik dacht: ik ga een stuk met haar rijden.”

“Halsoverkop stapte ik in de auto. Ik had geen schoenen aan en was mijn telefoon vergeten. En toen we aan het rijden waren, sloeg de auto ineens uit. Het was twee uur ’s nachts, ik had geen telefoon bij me en er was niemand op de weg… Gelukkig had je toen nog ouderwetse praatpalen. De ANWB heeft me een sleepje gegeven en om zes uur ’s ochtends waren we thuis. Mijn dochter heeft al die tijd heerlijk geslapen trouwens.”

Welke hobby’s heb je nog meer?

“Muziek! Ik heb een heel brede smaak en noem mezelf muzikaal schizofreen. Van kinds af aan ben ik al idolaat van blues, maar ik houd ook van heavy metal, latin, klassiek en Franse chansons. Alles behalve top40 eigenlijk. Naast de liefde voor muziek, sport ik ook graag. Behalve zwemmen en hardlopen doe ik ook graag mee aan obstacle runs.”

Wat is jouw droomauto?

“Een oude Ford Bronco. Heerlijk, zo’n dikke Amerikaan. Ik zie ‘m ook al voor me, met roestplekken en wat mij betreft vanbinnen met panterprint bekleding.”

Delen via

Tags:   Mazda6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk