Technologie, Verdieping 23-01-19 | 2524 keer gezien

Nieuwe Mazda6: 5 sterren veiligheid

Ultiem rijplezier heeft veel met veiligheid te maken. Immers: wie veilig onderweg is, geniet extra van de autorit. Extra genieten in de vernieuwde Mazda6 dus. Het is de eerste Mazda die onder de strengere veiligheidseisen van Euro NCAP de maximale score van vijf sterren heeft gekregen. Wat is de sleutel tot zijn succes?

Het onafhankelijke veiligheidsinstituut Euro NCAP hanteert ieder jaar strengere regels. Auto’s die enkele jaren geleden vijf sterren behaalden, zouden nu met de nieuwe eisen wellicht slechts één of twee sterren halen. Wat tegenwoordig meetelt, is bijvoorbeeld de aanwezigheid van actieve veiligheidssystemen zoals Mazda’s Radar Cruise Control en Lane Keep Assist.
De ontwikkeling van Mazda-modellen is een continu proces. Ook de veiligheid ervan. De vernieuwde Mazda6 is hier een goed voorbeeld van. Ondanks de strengere Euro NCAP-eisen heeft de Mazda6 wederom de topscore van vijf sterren voor zijn veiligheid gekregen.

Euro NCAP testte de vernieuwde Mazda6 op de volgende vier categorieën:

 1. Bescherming volwassenen – bestuurder en passagiers
 2. Bescherming kinderen
 3. Bescherming kwetsbare weggebruikers – voetgangers, fietsers et cetera
 4. Veiligheidstechnologieën

Hoe scoort de Mazda6?

 1. Score: 95 %
  Maximaal aantal punten voor een frontale botsing met een stilstaande auto, aanrijding van opzij en de paaltest waarbij de auto zijwaarts tegen een paal crasht.
 2. Score: 91 %
  Maximaal aantal punten frontale en laterale (zijkant) impact.
 3. Score: 66 %
  De bescherming van voetgangers is flink verbeterd door een nieuw actief motorkapontwerp – de motorkap komt bij een aanrijding met een voetganger aan de voorruitzijde omhoog om op die manier de klap enigszins op te vangen.
 4. Score: 73 %
  De vernieuwde Mazda6 biedt een verbeterde Mazda Radar Cruise Control (MRCC), verbeterde Adaptive LED-koplampen (ALH), een Intelligent Speed Assist systeem (ISA) en een 360° View Monitor.

Meer info over de vernieuwde Mazda6 Sedan   Meer info over de vernieuwde Mazda6 Sportbreak

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *