Nieuws, Rijplezier 09-01-19 | 3163 keer gezien

Premiere Mazda MX-5 30th Anniversary Edition op Chicago Auto Show

MX-5 30th Anniversary Edition Teaser van de nieuwe Mazda MX-5

Mazda Motor Corporation heeft op de Chicago Auto Show 2019 als wereldpremière de onthulling van de Mazda MX-5 30th Anniversary Edition.

De allereerste Mazda MX-5 ooit debuteerde op de Chicago Motor Show in 1989 en om deze dertigste verjaardag te vieren wordt er een speciale editie geïntroduceerd als waardering voor alle klanten over de hele wereld, die verantwoordelijk zijn geweest voor het succes van dit model de afgelopen drie decennia.

De Mazda MX-5

De Mazda MX-5 is nog steeds de beste verkochte en meest populaire roadster in de geschiedenis, volgens het Guinness Book of World Records. Met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd, waaronder meer dan 350.000 exemplaren in Europa. De MX-5 is hèt symbool geworden van Mazda’s filosofie: het produceren van kwalitatief hoogstaande en veilige auto’s. En daarnaast het onvermoeibare streven naar rijplezier.

Gedurende de afgelopen dertig jaar heeft de MX-5 een toegewijde Europese fanschare voortgebracht. Deze strekt zich uit van IJsland tot Italië. Ze zijn allemaal verenigd door een passie voor Jinba Ittai, het gevoel van bestuurder en auto als één. Deze eigenschap heeft de MX-5 sinds het allereerste begin gekenmerkt.

Speciale versie

Deze speciale 30th Anniversary Edition is de nieuwste in een groeiende verzameling unieke MX-5 versies die in de loop der jaren zijn gemaakt. Voor Nederland zijn er 10 exemplaren beschikbaar.

De Chicago Auto Show 2019 opent zijn deuren voor het publiek op 9 februari a.s. Lees hier alle nieuwsberichten over de Mazda MX-5.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *