Nieuws, Rijplezier 18-09-18 | 2819 keer gezien

Spanning volop terug in kampioenschap Conrad MaX5 Cup bij zowel rijders als teams

Mazda MX-5 Mazda MaX5 Cup

Met nog twee evenementen te gaan is de spanning weer volop terug in beide kampioenschappen van de Conrad Mazda MaX5 Cup. Zonder één van de drie races te winnen wist de Belg Tomas de Backer de leiding in de tussenstand bij de rijders over te nemen van Andras Király. Door goede prestaties van Rudy Schilders wist hij zijn team IL Motorsport Racing 2 tot op drie punten te brengen van de leiders, Racing for Zandvoort.

De snelste ronde gerekend over drie races kwam op naam van Andras Király met een tijd van 2:07.728 in de zesde ronde van de laatste race.

De Backer is de nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap (zonder aftrek van de slechtste resultaten) met 1029 punten. Király is nu tweede met 1007. Dan volgen Kramer, Kreijne en Lemmens met respectievelijk 997, 991 en 928 punten.

In het teamkampioenschap neemt de spanning nog steeds toe. Het leidende Racing for Zandvoort heeft nu 237 punten, op de voet gevolgd door IL Motorsport Racing 2 met 234 punten. Dan volgen Van der Heijden Autosport met 190 en Lefremi Racing met 167 punten.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *