Ontspanning, Rijplezier 03-06-21 | 4796 keer gezien

Trek eropuit met je Mazda

fietstochten fietsendrager

De wereld gaat weer een beetje open, ben jij er klaar voor? Klaar om fijne fietstochten te maken en de zomer tegemoet te fietsen. Ook dit jaar is een vakantie in eigen land erg populair. Daarom hebben we de leukste fietsroutes per provincie op een rijtje gezet.

Gelderland

Ga al fietsend op avontuur in de grootste provincie van Nederland en spot de ‘Veluwse big five’: edelherten, wilde zwijnen, moeflons, damherten en reeën.Je kunt lange fietstochten maken over dit bosrijke landschap, en bij zonsopgang of -ondergang heb je de meeste kans om wild te spotten. Het is elke keer weer verrassing wat je tegen komt achter elke bocht, van stuifzandgebieden tot het grootste landgoed van Nederland. Vele natuur en fietsliefhebbers zijn al gevallen voor deze groene schatkamer van ons land. Ontdek de mooiste route door dit natuurgebied.

Friesland

Fiets tijdens een vakantie in eigen land deze ludieke route langs de pareltjes van de Elfstedentocht: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum. Friesland heeft een afwisselend landschap door de vele wateren en dat maakt de fietsroutes fraai. Het is een route van ongeveer 265 km waarbij je langs oud­­­e, historische dorpen en prachtige natuur komt. Trek meerdere dagen uit voor deze route en geniet onderweg van lekker eten bij een van de vele restaurants of cafés die je tegenkomt. Ga er op uit dit voorjaar en geniet van “De Tocht der Tochten”.

Groningen

Stap op de fiets in één van onze Noordelijke provincies en ontdek de stad Groningen. Laat je meenemen door de wind of ga met tegenwind een dijk over. De zeedijk, de wierden, het Hoogeland, de tuinen en zelfs de voormalige vestingen: de provincie Groningen is gemaakt voor fantastische fietstochten. Fiets over kronkelige weggetjes door het lage, weidse en open akkerlandschap en geniet van de verre horizonnen. Ervaar de bruisende stad Groningen en maak een pitstop bij de welbekende Martinitoren voor een vakantie kiekje tijdens deze aangename fietstocht.

Zuid-Holland

Hollandser ga je het niet krijgen: de negentien authentieke molens van Kinderdijk. Deze omgeving leent zich uitstekend voor wederom een mooie fietstocht. Je kunt deze route eventueel verlengen met een route langs Nationaal Park de Biesbosch wat even verderop ligt. Maar verken eerst de geschiedenis van onze molens, een typisch Nederlands erfgoed. Door dit prachtige poldergebied kun je genieten van dit unieke landschap met een indrukwekkende technologie op het gebied van waterbeheer.

Noord-Holland

Trek een aantal dagen uit voor deze fietsroute en ontdek de geschiedenis van de verdedigingslinie Stelling van Amsterdam. Dit werelderfgoed bestaat uit 42 forten die je bijna allemaal tegenkomt tijdens deze bijzondere fietsroute. Ontsnap uit de drukte van de stad en geniet onderweg van uitgerekte weilanden, wonderschone dijken, drassige polders en historische molens. Een ideaal uitje tijdens de vakantie, omdat een groot gedeelte van dit monument is opengesteld voor publiek. Plan dus snel een paar dagen vrij en ervaar het zelf.

Utrecht

Verken de omgeving van Nederlands meest centrale provincie hoofdstad: Utrecht. Combineer de gezelligheid van de binnenstad met de indrukwekkende omgeving rondom deze bruisende stad. Tijdens deze fietsroute zul je de Domtoren niet snel uit het oog verliezen en kom je langs talloze charmante pleinen en sfeervolle cafés en restaurants. Fiets vervolgens door bossen en velden en kom langs imposante burchten, forten en kastelen. Ontdek de omgeving van het bruisende hart van ons land op een leuke en ontspannen manier en stap op de fiets.

Noord-Brabant

Stap gerust af om wat mooie plaatjes te schieten en te genieten van al het moois dat de Biesbosch te bieden heeft: wilgenvloedbossen, een wirwar aan kreken en scheefgegroeide bomen. Een doolhof van kleine riviertjes, kreken, moerasbossen, eilandjes, rietvelden en graslanden maken deze fietsroute adembenemend en uniek. Door de vele pontjes is het makkelijk om de fietspaden te vervolgen aan de andere kant van het water. Naast al het schitterende natuurschoon en de rustige landschappen is er ook volop amusement in de omgeving te vinden.

Drenthe

Drenthe is de ideale plek voor een uitje op de fiets langs afwisselend landschap. Ontdek de oeroude cultuur van deze provincie en waan je in het eeuwenoude boerenland terwijl je de Sleenerzandroute fietst. Drenthe wordt vaak beoordeeld als een van de betere omgevingen om te fietsen. Dit komt mede doordat je urenlang je route kan vervolgen zonder de drukte van ander verkeer. Orvelte schijnt één van de mooiste dorpen van Drenthe te zijn en ontbreekt daarom ook zeker niet op deze route. Bewonder oeroude hunebedden via de mooie paden die je daar brengen. Of je nu een dagje gaat of een weekend, je vervelen op de fiets zul je zeker niet!

Limburg

Limburg is niet te vergelijken met de rest van Nederland en dat merk je ook op de fiets. Nergens in ons land vind je zulke heuvellandschappen en ook de bourgondische sfeer overtreft hier de rest van het land. Tijdens deze fietsroute doe je er goed aan om de fiets af en toe aan de kant te zetten. Stap af en bewonder mooie kastelen, een prachtig uitzicht of strijk neer op een van de vele terrasjes. Hoog boven de stad Valkenburg torent de ruïne van het middeleeuwse kasteel van Valkenburg. Ervaar zelf op de fiets alle rijkdom die deze regio te bieden heeft.

Zeeland

Nergens waai je beter uit dan aan de Zeeuwse kust. Zet je voeten stevig op je pedalen en beweeg je langs de imposante Deltawerken die ons land beschermen tegen hoog water. Zeeland ligt als het ware in de zee en dat maakt deze fietstocht ongenadig mooi. Maak hier en daar een korte stop om de zilte zaligheden te proeven of zet je voeten in het zand en kom tot rust. Vervolg hierna je fietsroute en laat je leiden door een landschap van water, dijkjes, kronkelende paden en de duinen. Waar wacht je nog op? Ontdek deze route deze zomer nog.

Flevoland

Waan je in de Keukenhof maar dan in een echte landbouwprovincie: Flevoland. Fiets langs de rijke natuur en geniet van weidse uitzichten die deze provincie te bieden heeft. Ontdek de geschiedenis van Flevoland per fiets door te fietsen langs oude én nieuwe natuur in de polder langs windmolens en bloemenvelden. Deze route is het mooist in het voorjaar en de zomer en het grootste deel ligt op vier tot zes meter onder zeeniveau. Start nu je fietstocht door deze mooie provincie!

Overijssel

Het Overijsselse landschap is ontzettend divers. Je zult je daarom zeker niet vervelen op de fiets door Overijssel. Overijssel staat bekend om de meren, polders en beken die zich afwisselen met historische Hanzesteden zoals Zwolle, Kampen en Deventer. Laat je verrassen tijdens deze route langs de grenzen van het Overijsselse landschap. En wat dacht je van de heuse kastelen, wijngaarden, de grootste diversiteit aan natuur en nog véél meer! Maak deze fietstocht door deze rustige en ruimtelijke provincie.

Ga goed voorbereid op pad en zorg ervoor dat je fiets goed op de plaats van bestemming aankomt. Check welke fietsendragers geschikt zijn én waar je op moet letten.

Delen via

Tags:   Autoroute

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *