Technologie, Verdieping 07-07-21 | 2146 keer gezien

Altijd verbonden met de auto: dit kun je met de MyMazda app

Als je op je smartphone naar de appstore gaat en zoekt naar ‘Mazda’, krijg je direct de MyMazda app in beeld. Dit is een handige app met relevante informatie waarmee je ook allerlei voertuigfuncties op afstand kunt bedienen als de Mazda is uitgerust met Connected Services. Connected Services zijn momenteel beschikbaar op de Mazda CX-5 en MX-30. Ontdek hier alles over de MyMazda app.

De MyMazda app is beschikbaar voor iOS– en Android-smartphones en ontwikkeld om het Mazda rijders zo makkelijk mogelijk te maken bij het zoeken naar informatie. Zo kun je snel en eenvoudig de handleiding van jouw Mazda raadplegen, zoeken naar en contact opnemen met een Mazda Servicepunt en pechhulp inschakelen.

Hulp bij onderhoud

De app is ook handig op het gebied van service en onderhoud. Je ontvangt bijvoorbeeld direct een melding op je smartphone als de Mazda in aanmerking komt voor een eventuele terugroepactie. Tevens kun je in de MyMazda app de onderhoudsgeschiedenis van de auto bekijken en downloaden. Na een onderhoudsbeurt bij een erkend Mazda Servicepunt wordt de onderhoudsgeschiedenis in de app binnen 24 uur geüpdatet.

Dankzij het digitaal serviceregister is in de app ook gemakkelijk op te zoeken wanneer onderhoud vereist is en welke slijtageonderdelen als eerste toe zijn aan vervanging, zodat je daarvan alvast op de hoogte bent.

Connected Services

Als de Mazda standaard of optioneel is uitgerust met Connected Services*, dan bekijk en bedien je gemakkelijk verschillende zaken via de MyMazda app. Zo kun je altijd en overal de portiervergrendeling bedienen en zowel het brandstofniveau als de bandenspanning controleren. Of vanuit je luie stoel alvast een route naar het navigatiesysteem sturen. En bekijk bijvoorbeeld waar je ook alweer de auto geparkeerd hebt in een drukke parkeergarage.

Bij de volledig elektrische Mazda MX-30 biedt Connected Services een aantal extra functies. Bij deze auto is het ook mogelijk om via de MyMazda app een laadsessie te starten of beëindigen, de resterende actieradius te bekijken en vlak voor vertrek alvast de klimaatcontrole te activeren.

MyMazda account

Het is goed om te weten dat de eigenaar van de Mazda maximaal vier bestuurders toegang kan geven tot de Connected Services in de MyMazda app. Dat is niet alleen handig als meerdere gezinsleden de Mazda gebruiken, maar ook voor wagenparkbeheerders. Bovendien zijn onder hetzelfde account maximaal tien auto’s te registreren en per auto alle geldende garanties en contracten te bekijken.

Als de Mazda van eigenaar wisselt – in het geval van verkoop/inruil of aan het einde van de leasetermijn – dan kan de nieuwe eigenaar geen gegevens van de vorige eigenaar bekijken.

Als de nieuwe eigenaar de auto registreert in zijn eigen MyMazda-account, worden alle Connected Services-gegevens van de vorige eigenaar overschreven. Uiteraard wordt wel alle relevante voertuiginformatie overgenomen, zoals de onderhoudshistorie van de auto. De vorige eigenaar krijgt dan een melding dat de services (voor die Mazda) zijn beëindigd.

Meer weten? Bekijk de antwoorden op de meest gestelde vragen over de MyMazda app.

Of bekijk meerdere video’s waarin verschillende functies van de MyMazda app worden uitgelegd.