Wie ben je?

“Jan-Peter Nijmeijers, 47 jaar, woonachtig in Apeldoorn.”

Bedrijf en beroep?

“Directeur/eigenaar van Classics at the Palace, een evenementenbureau dat vooral bekend staat als organisator van het Concours d’Elégance. Het grootste event voor klassieke auto’s in Nederland, dat sinds 1999 bij Paleis Het Loo in Apeldoorn gehouden wordt, maar in 2019 voor het eerst bij Paleis Soestdijk.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Ik ben dit bedrijf niet zozeer begonnen omdat ik autoliefhebber ben, maar omdat ik het leuk vind om mensen blij te maken. Ik houd van mooie dingen organiseren. Iets onmogelijks creëren en mensen laten genieten. Dat is het mooiste wat er is.”

Welke Mazda rijd je?

“Een nieuwe Mazda3 Hatchback, in de schitterende kleur Soul Red Crystal. Een fantastische auto, ik kan niet anders zeggen. Een bijzondere mix van Japanse en Italiaanse stijl. En een hogere kwaliteit dan ik verwacht had van Mazda.”

Hoeveel kilometers rijd je?

“Ik heb het hele jaar door veel afspraken buiten de deur. Bovendien ben ik nu natuurlijk vaak onderweg naar Paleis Soestdijk, terwijl mijn kantoor op steenworp afstand ligt van Paleis Het Loo. Dus het aantal kilometers neemt wel toe. Nu zo’n 35 à 40.000 per jaar.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Klassiekerrally’s rijden. Niet alleen vanwege mijn werk in de klassieke autowereld, het is ook hobby. Zowel rijden als navigeren in vooroorlogse auto’s vind ik fantastisch. Ik vind het ook leuk om een potje te tennissen en thuis te koken. Ik houd van lekker eten en drinken. Een beetje Bourgondisch ben ik wel.”

Wat vind je belangrijk in een auto?

“Ik vind het steeds belangrijker dat je goed zicht hebt om je heen, zodat je snel kunt reageren als dat nodig is. Ook heeft een automaat voor mij meerwaarde. Niet alleen omdat ik veel in de auto zit, ook omdat je dan twee handen aan het stuur kunt houden. Zoals oud F1-coureur Gijs van Lennep mij ooit vertelde, moet je als een bokser achter het stuur zitten, zodat je alert bent en meteen kunt uithalen als het nodig is.”

Wat bevalt er niet?

“Ik moet ontzettend wennen aan de portieren die automatisch op slot gaan als je na het parkeren uitstapt en de deur achter je dicht gooit. Ik sluit de auto niet als ik weet dat ik nog even iets moet pakken, maar dan sta ik dus iedere keer aan een dichte deur te trekken.”

Wat zeggen anderen over jouw auto?

“Ik kom natuurlijk vaak bij mensen die wat met (klassieke) auto’s hebben. Design speelt een belangrijke rol bij klassiekers en veel vrienden, kennissen en zakenrelaties hebben dan ook iets te zeggen over mijn auto. Mensen zijn positief. Het design van de Mazda3 spreekt aan. Soms wordt ook verbaasd gereageerd, omdat mensen mij kennelijk in een chique BMW of Mercedes-Benz verwachten.”

Iets unieks meegemaakt op autogebied?

“Oei, waar moet ik beginnen? Ik heb best veel meegemaakt. Rally’s in Argentinië, India, Pakistan, Iran … in gebieden waar je soms dagenlang niemand tegenkomt. Ik heb ooit vier dagen in de Uyuni woestijn in Bolivia moeten doorbrengen met een kapotte auto. Dat vergeet je niet snel.”

“Maar ook de Mille Miglia, de befaamde rally in Italië, waarbij niemand zich houdt aan de verkeersregels, duizenden toeschouwers uit hun dak gaan en de politie met sirenes helpt om deelnemers door het drukke verkeer te loodsen. Heel bijzonder om mee te maken.”

Wat is jouw droomauto?

“De Aston Martin DB4 Zagato. Punt.”

Delen via

Tags:   Mazda3, Mijn Mazda en Ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk