Wie ben je?

“Bram van Bokhoven, 29 jaar, geboren en getogen in Breda.”

Bedrijf en beroep?

“Ik werk als recruiter bij accountants- en advieskantoor Baker Tilly. Daar ben ik direct na mijn studie begonnen, het was ook echt een startersbaan. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot Corporate Recruiter, waarbij ik de werving van ervarener personeel doe.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Mijn werkzaamheden, zoals het voeren van eerste gesprekken, het bezoeken van partners om een plan van aanpak te maken, samenwerken met werving- en selectiebureaus en nadenken over jobmarketing, maakt deze functie heel divers. Geen dag is hetzelfde.”

Welke Mazda rijd je?

“Een Mazda2 1.5 Skyactiv-G 90. Het is een blauwe, met bestickering van het bedrijf. Het is onze standaard company car, waarvan er meer dan tweehonderd rondrijden. Je krijgt ze tot een bepaald functieniveau.”

Hoeveel kilometers rijd je?

“Toch wel 40 à 50.000 kilometer per jaar, vooral zakelijk natuurlijk. Als Corporate Recruiter ben je toch heel veel onderweg.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Als echte, bourgondische Brabander maak je mij heel blij met een lekker glaasje bier, lekker eten en leuke restaurants. Maar dat gaat natuurlijk niet samen met autorijden. Ik ben laatst wel met mijn vriendin een weekendje naar Parijs geweest met de auto. En daarbij heb ik het voordeel dat ik ook in het buitenland kan tanken met mijn tankpas.”

Wat vind je belangrijk in een auto?

“Ik zou echt niet meer zonder telefoonconnectie kunnen. Ik rijd natuurlijk heel veel en dan is het wel fijn dat je veilig en legaal kunt bellen in de auto. Comfort vind ik ook belangrijk. De stoelverwarming en cruise control zijn zeer prettig.”

Minpunt?

“Dat je behalve het rijden niets kunt doen! Het eerste halfuur ben je aan het bellen, maar als je alle telefoontjes hebt afgewerkt, kun je daarna niet verder. Als een zelfrijdende auto op de markt komt, ben ik de eerste die hem neemt. Autorijden vind ik hartstikke leuk hoor, even je gedachten laten gaan, prima, maar je productiviteit wordt er niet beter op. Verder heb ik over de Mazda2 niet zo veel te klagen. Hij trekt alleen niet zo snel op.”

Wat zeggen anderen over jouw auto?

“Daar heb je er weer een! Dat is een veelgehoorde opmerking over de herkenbaar bestickerde Mazda2. Dat komt omdat er zóveel van rondrijden. Soms rijden mensen ook lange tijd naast me, om te kijken of ik misschien een bekende van hen ben ofzo.”

Iets unieks meegemaakt op autogebied?

“Ik heb ooit voor een kledingmerk gewerkt dat de Mille Miglia sponsorde, de beroemde klassiekerrally in Italië. Ik heb die rally toen drie dagen van dichtbij mogen meemaken. Al die schitterende auto’s bij elkaar en het samenkomen van zóveel mensen over de hele wereld, waar ook prominenten als Jan Peter Balkenende en Prins Bernhard Jr. naartoe komen… Dat heeft veel indruk gemaakt.”

Wat is jouw droomauto?

“Los van die zelfrijdende auto zie ik mezelf wel rijden in een oude Lincoln Town Car limousine. En dan het model uit de jaren zeventig, met rode pluche bekleding. Zo’n auto uit een maffiafilm, waarin je dan wordt rondgereden. Dat vind ik echt gaaf. En dan voor het weekend een Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, met die vleugeldeuren. Doordeweeks rondgereden worden in de limousine, in het weekend genieten van de Gullwing. Dat lijkt mij wel wat!”

Delen via

Tags:   Mijn Mazda en Ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *