Wie ben je?

“Frits Emmelkamp uit Groningen.

Bedrijf en beroep?

‘’Ik ben nieuwslezer bij het NOS Journaal en wekelijks op meer dan 35 landelijke en regionale radiozenders te horen. De man die je op de hele uren even bijpraat over het nieuws dus. Dat doe ik nu ruim een jaar, nadat ik eerst tien jaar in de regio heb gewerkt als verslaggever.’’

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Ik heb altijd al in de media willen werken. Als nieuwslezer bij een grote omroep op de nationale radio ben ik nu actief in de Champions League van het nieuws. Daar ben ik erg trots op. Bovendien is het ook lekker divers, want behalve het voorlezen van nieuwsbulletins ben ik bij de NOS ook betrokken bij de productie en samenstelling van RegioNED/Blik op de Regio. Een door de NOS gemaakt programma voor de regionale omroepen en NPO2.”

Welke Mazda rijd je?

“Een Mazda6 Hatchback uit 2009. Een 2.0 S-VT benzineversie in de uitvoering Business+ om precies te zijn. Een bewuste keuze, omdat ik veel kilometers rij, ruimte nodig heb voor het gezin en moeiteloos een caravan wil trekken.”

Waarom Mazda?

“Mijn vader kocht ooit een Mazda 323F en ik was toen ontzettend verrast. Ik had nooit verwacht dat het zo’n goede auto zou zijn. Ik was zó verknocht aan die auto, dat ik hem uiteindelijk overnam. En ja, ik heb hem nog steeds, na al die jaren, met inmiddels 520.000 kilometer op de teller! Ik heb zelfs nóg een 323F erbij gekocht voor de onderdelen. Eigenlijk sinds de eerste kennismaking met de 323F ben ik fan van Mazda. En mijn vrouw rijdt in een Mazda2, dus we hebben vier Mazda’s in de familie.”

Hoeveel kilometers rijd je?

‘’Best veel, ik woon immers in Groningen en werk in Hilversum. Een dikke 1.200 kilometer per week, zo’n 65.000 per jaar. Een groot compliment daarbij is absoluut voor Mazda Terpstra Groningen, die met perfect onderhoud er voor zorgen dat de auto altijd in topconditie is.’’

Wat vind je belangrijk aan een auto?

“De cruise control is mijn vriend. Die vind ik heel belangrijk. Maar gezien het aantal kilometers dat ik rijd, zijn uiteraard ook comfort en betrouwbaarheid belangrijk. Deze auto heeft mij nog nooit in de steek gelaten.

Verder ben ik heel tevreden met het benzineverbruik. Ik zou eigenlijk diesel moeten rijden, maar ik rijd regelmatig zuiniger dan de fabrieksopgave en haal een kleine duizend kilometer uit een volle tank. Prima dus! En in de zomer rijden we met de Mazda6 en caravan dwars door de Alpen, zonder een zuchtje moeite.”

Minpunt?

“Het ingebouwde navigatiesysteem kan niet meer worden geüpdatet. Dat vind ik wel een minpunt, want het systeem veroudert nu vrij snel. Ook vragen de remklauwen veel onderhoud, ze slijten relatief snel. Die heb ik al vier keer moeten vervangen.”

Anekdote?

“Over de remmen gesproken. Ik was er serieus van overtuigd dan mijn Mazda6 is voorzien van hill start assist, dus dat de auto niet achteruit rolt als je de rem loslaat op een helling. Maar dat is dus niet zo. De remmen zaten gewoon vast. Daar kwam ik na twee weken achter toen ik in een parkeergarage hitte uit één van de wielen voelde komen. De remschijf was gloeiend heet en moest samen met de remklauw worden vervangen. Gelukkig viel dat bij de dealer keurig onder de garantie.’’

Wat zeggen anderen over jouw auto?

“In het begin kreeg ik veel jaloerse blikken. Zo van, ‘waar doe jij dat van?’ En dat is natuurlijk een compliment. Veel mensen schatten de waarde van de Mazda6 veel hoger in.”

Wat is jouw droomauto?

“Een Mazda MX-5! En dan de nieuwste generatie. Die vind ik zó gaaf. Ik zou graag met die Mazda MX-5 op vakantie willen gaan, samen met de Mazda6 met caravan. Lekker sturen in de bergen. Dat lijkt me geweldig.”

Delen via

Tags:   Mijn Mazda en Ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *