In deze editie van Mijn Mazda & Ik: Joris van den Berg over zijn werk als restaurantmanager en zijn eerste kennismaking met Mazda.

Wie ben je?

“Joris van den Berg (44) uit Uden.”

Wat doe je voor werk?

“Ik ben manager bij restaurantketen ’t Zusje. De keten telt 31 vestigingen door het hele land, waarbij ik in mijn functie verantwoordelijk ben voor de vestigingen in Helmond, Roermond, Weert en Woerden.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Ten eerste ben ik een echt horeca-mens. Ten tweede ben ik als restaurantmanager van vier vestigingen regelmatig in drie verschillende provincies te vinden. Je komt nog eens ergens. Bovendien vind ik het leuk om met verschillende mensen uit verschillende steden en provincies één vast restaurantconcept na te streven.”

Welke Mazda rijd je?

“Een Mazda CX-5 2.0 Skyactiv-G 165, in de kleur zwart met mooie, herkenbare bestickering van ’t Zusje. Ik rijd sinds augustus 2021 in deze CX-5.”

Vanwaar de keuze voor de Mazda CX-5?

“Wij hadden bedrijfsmatig al een paar Mazda’s waarmee personeelsleden op en neer kunnen pendelen tussen de verschillende vestigingen van ’t Zusje. De modellen van Mazda bevallen zó goed, dat het er steeds meer worden. Inmiddels hebben we zeven Mazda’s rijden, variërend van de Mazda2 tot de Mazda3 en Mazda CX-5. En ik rijd nu dus zelf ook in een Mazda, voor het eerst in m’n leven.”

“Nu begrijp ik waarom mijn collega’s dik tevreden zijn met hun Mazda. Op het gebied van rijgedrag, kwaliteit en technologie komt de Mazda CX-5 verrassend goed voor de dag. Ik reed hiervoor in een prachtig mooie Audi met alles erop en eraan, maar de CX-5 is absoluut geen mindere auto. En dat terwijl het toch behoorlijk veel geld scheelt.”

Hoeveel kilometers rijd je?

“Niet weinig. Ik ben natuurlijk veel onderweg tussen de verschillende vestigingen van ’t Zusje, dus dan tikken de kilometers wel aan. Van Roermond naar Woerden en terug is bijvoorbeeld al 300 kilometer. Sinds augustus, toen ik deze auto nieuw kreeg, heb ik al meer dan 12.000 kilometer op de klok gezet.”

Wat vind je belangrijk in een auto?

“Sowieso comfort, gezien de afstanden die ik afleg. Maar ik hou ook van mooie auto’s, dus design is ook belangrijk. Verder hecht ik veel waarde aan een goed infotainmentsysteem, met een duidelijk navigatiesysteem en waarmee je snel en makkelijk je telefoon kunt koppelen om handsfree te bellen en muziek af te spelen. Iets minder essentieel, maar wel extra leuk, is dat de CX-5 ook lekker sportief aanvoelt in bochten.”

“Ik moet je eerlijk zeggen dat ik hiervoor totaal niet bekend was met Mazda en wel wat vooroordelen had. Maar sinds ik in deze Mazda CX-5 rijd ben ik helemaal overstag. Het is in alle opzichten een fantastische auto.”

Welke opties of accessoires heb je gekozen en waarom?

“Welke accessoires? Valt er nog wat te kiezen dan? Bij mijn Mazda CX-5 zit alles er al op. Er is niets wat ontbreekt voor mij.”

Wat vind je een minpunt?

“Ik kan niets bedenken, sorry. Ik vind dat je realistisch moet zijn en alles in verhouding moet bekijken. Als je ziet wat deze auto kost en wat je er allemaal voor terugkrijgt, dan kan ik persoonlijk geen minpunt bedenken. Ik heb bij eerdere interviews voor deze rubriek wel opmerkingen gezien over de lak, of het ontbreken van een cd-speler of wat dan ook. Maar dat geldt voor mij allemaal niet.”

Wat zeggen anderen over jouw auto?

“Dat de Mazda CX-5 goed bij mij én het bedrijf past. En daar kan ik mij wel in vinden. De CX-5 is een mooie, nette en representatieve auto. Hij heeft een soort zakelijke gunfactor, waardoor je qua uitstraling altijd en overal goed zit.”

Wat is jouw droomauto?

“Ik ken al die types niet precies, maar een knalrode Ferrari. Dat wordt ‘m als ik een droomauto moet kiezen.”

Delen via

Tags:   CX-5, Mijn Mazda en Ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *