Wie ben je?

“Mark Droogh uit Kudelstaart/Aalsmeer.”

Bedrijf en beroep?

“Salesmanager bij viaBOVAG.nl en F&I Manager bij Bovemij Verzekeringsgroep.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“De vrijheid en flexibiliteit die horen bij een buitendienstfunctie. Ook de omgang met klanten en het uitwerken van nieuwe projecten vind ik mooi.”

Welke Mazda rijd je?

“Een zwarte Mazda CX-5 met een 2.2 Skyactiv-D dieselmotor.”

Hoeveel kilometers rijd je?

“Best veel. Ik rijd de Mazda CX-5 nu twee jaar zakelijk en er staat al 120.000 kilometer op de teller!”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik ben in het weekend veel te vinden op en langs de hockeyvelden. Niet alleen bij de wedstrijden van m’n kinderen, maar ik speel zelf ook nog wel eens een wedstrijdje bij hockeyclub Qui Vive in De Kwakel. Verder sla ik graag een balletje op de golfbaan als ik daar tijd voor heb in de drukke weekenden.”

Wat vind je belangrijk in een auto?

“Een hoge zitpositie en goede eigenschappen als caravantrekker. Ook een draaiknop op de middenconsole, zoals de HMI Commander in de Mazda CX-5, waarmee je heel intuïtief zonder te kijken en minimale afleiding het navigatiesysteem kunt bedienen, vind ik heel belangrijk. Dat is voor mij echt een reden om een auto wel of niet te kiezen.”

Minpunt?

“Ik kan moeilijk wennen aan de tankinhoud van de Mazda CX-5. Die is 20 à 25 liter kleiner dan bij mijn vorige auto en aangezien ik 60.000 kilometer per jaar rijd, sta ik vaker bij het tankstation dan voorheen. Niet dat de tank in de CX-5 klein is, maar een grotere tank zou ik best prettig vinden.”

“Ook ligt het onderhoudsinterval van de CX-5 op 20.000 km, terwijl ik 30.000 gewend was van m’n vorige auto. Dus moet je drie keer per jaar naar de garage in plaats van twee, maar een minpunt kan ik dit niet noemen. Want behalve voor regulier onderhoud hoef ik nooit naar de garage. De Mazda CX-5 is super betrouwbaar.”

Wat zeggen anderen over jouw auto?

“De Mazda CX-5 is gewoon een prachtige, stoere auto en dat is wat anderen ook te zeggen hebben. Mensen zijn soms wel verbaasd dat ik geen automaat heb. Kennelijk verwacht men dat bij een auto zoals de CX-5, maar ik heb nog nooit een automaat gehad en mis hem ook niet.”

Iets unieks meegemaakt op autogebied?

“Eerlijk gezegd niet, ondanks die honderdduizenden kilometers die ik de afgelopen jaren gereden heb.”

Wat is jouw droomauto?

“Ik ben toch wel fan van de Land Rover Discovery, die grote terreinwagen. Dat vind ik een heel stoere auto. Ik kies liever zoiets dan een sportwagen.”

Delen via

Tags:   CX-5, Mazda, Mijn Mazda en Ik

 • R. Oosterwijk schreef:

  .

 • Jeroen van der Mark schreef:

  Wij rijden en hebben de cx-5 ook twee jaar en nog steeds heel erg blij mee en de rijkwaliteiten zijn zeer prettig en solide te noemen , de interieur afwerking is van een zeer hoog niveau de betrouwbaarheid is tot nu toe een 10.
  Het motorkarakter van de 2.0 – 165 pk benzine is mild te noemen en met de juiste toerentallen ook wel vlot en sterk als bv caravantrekker , geen zenuwachtig turbogedrag
  Er zijn altijd dingen wat je iets minder vindt maar dat is ook vaak waar de focus van de fabrikant van het model op ligt.
  Voor ons een topauto en de volgende gaan we zeker weer kijken naar een Mazda.

 • Margareth van Gaal schreef:

  Onze Mazda is nu 2 jaar, nog nooit zolang blij geweest met een nieuwe auto. Ford, VW, Volvo, Audi kunnen qua rijcomfort niet tippen aan onze Mazda CX5. Elke keer weer een plezier om in te stappen en weg te rijden. Hij neemt drempels en andere oneffenheden soepel als een terreinwagen, daarom hebben we na lang twijfelen er toch geen 20 inch velgen ondergelegd, naar mijn idee is dan in ieder geval qua uiterlijk, het terreinwagen effect weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *