WIE BEN JE?

“Eric de Jongh (56), woonachtig in Tiel.”

BEDRIJF EN BEROEP?

“Ik ben Partner Manager bij BusinessCom B.V. in Veghel. Wij zijn distributeur van IT, VoIP en algemene telecommunicatie-oplossingen van gerenommeerde merken. Hier ben ik vooral actief op het gebied van advisering, sales en ondersteuning van IT-bedrijven.”

“Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd onder meer werkzaam als cupcoördinator van de Mazda MX-5 Cup. In deze raceklasse nemen coureurs uit binnen- en buitenland het tegen elkaar op in de nieuwste generatie Mazda MX-5 (ND), die speciaal voor circuitgebruik is aangepast.”

HOE BEN JE BIJ DE MAZDA MX-5 CUP TERECHT GEKOMEN?

“Ik ben jarenlang actief geweest met het organiseren van grote wielerevenementen. In die tijd heb ik Dick van Elk leren kennen, de organisator van de Mazda MX-5 Cup. Nadat ik was gestopt met de wielerevenementen, werd ik door Dick van Elk gevraagd of ik als cupcoördinator aan de slag wilde gaan. Ik heb sowieso altijd al affiniteit met auto’s gehad en zelf ook op het circuit geracet, dus dat vond ik wel een leuke uitdaging.”

WAT VIND JE LEUK AAN DIE FUNCTIE?

“Ik houd van organiseren, dat heb ik jarenlang gedaan bij andere evenementen. En ook bij de Mazda MX-5 Cup is dat erg leuk om te doen. Je bent als cupcoördinator een belangrijke pion tussen de teams, coureurs en wedstrijdleiding. Er zijn in een raceweekend ontzettend veel zaken die geregeld moeten worden om het evenement van begin tot eind soepel te laten verlopen.”

“Maar ook de begeleiding van met name de jongere coureurs is een taak van de cupcoördinator. Niet iedereen kent direct het reilen en zeilen in de autosport. Ook dat is mooi om te doen.”

“Aan de andere kant heb je soms ook te maken met boze coureurs, die vol adrenaline en met veel emotie reageren na een incident op de baan. Dan praat ik met ze om de boel te kalmeren. Uiteindelijk zie ik het ook als mijn taak dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat en weer met volle enthousiasme terugkomt voor de volgende race.”

WELKE MAZDA RIJD JE?

“Een Mazda CX-5 2.0 Skyactiv-G 165 Business Luxury automaat, in de kleur Soul Red Crystal. Een buitengewoon fijne auto waar ik echt geen dag spijt van heb.”

HOE IS DE LIEFDE VOOR MAZDA ONTSTAAN?

“Ondanks dat ik betrokken ben bij de Mazda MX-5 Cup en nu zelf een Mazda rijd, ben ik niet persé een Mazda-fan. Al begin ik wel heel veel waardering te krijgen voor het merk. Ik heb in veel verschillende auto’s gereden en heb zelf altijd Duitse merken gehad. Maar toen ik voor het eerst in de Mazda CX-5 stapte, merkte ik direct dat die vergelijkbaar zo niet beter is dan veel Duitse concurrenten. Niet alleen op het gebied van kwaliteit, ook qua rijgedrag en uitrusting. Werkelijk álles zit erop en eraan. Een top auto in dit segment.”

HOEVEEL KILOMETERS RIJD JE?

“Toch wel behoorlijk wat, zo’n 40.000 à 50.000 kilometer per jaar. Dat zijn vooral zakelijke kilometers.”

WAT VIND JE BELANGRIJK IN EEN AUTO?

“Goede stoelen. Dat vind ik erg belangrijk, omdat ik dus veel op de weg zit. De stoelen in de Mazda CX-5 zitten heerlijk, dus daar ben ik blij mee. Ook de besturing en het rijgedrag in de sportstand vind ik bij de CX-5 overigens erg plezierig.”

“Verder hecht ik veel waarde aan een goed klinkend audiosysteem en de auto moet voldoende ruimte bieden om m’n racefiets te kunnen meenemen. Want ik fiets heel veel in m’n vrije tijd. Maar dat zit bij de Mazda CX-5 in beide gevallen wel goed, dat is duidelijk.”

MINPUNT?

“Bij harde windvlagen op de voorruit hoor je een resonerend geluid. Daar kun je je soms aan irriteren. Aan de andere kant kun je ook gewoon de muziek wat harder zetten… “

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER JOUW AUTO?

“Eigenlijk wat ik zelf ook vind. De Mazda CX-5 straalt pure klasse uit. Zeker in deze kleur. Er komt wel iets aangereden. Dat is wat je vaak hoort van anderen. De auto past ook wel bij mij. Heel stijlvol, maar ook een tikkeltje agressief.”

WAT IS JOUW DROOMAUTO?

“De Porsche 356! Geen twijfel over mogelijk. De stroomlijn van de carrosserie, het geluid van de luchtgekoelde motor… alles!

Delen via

Tags:   CX-5, Mazda, MX-5 Cup

  • A. Neels schreef:

    Ik rijd sinds kort ( half jaar) in een mazda cx-5 uit 2015, 50.000 km op de teller. Ik heb hiervoor alleen voornamelijk BMW 5 serie en later Audi A 5 gereden, maar wat is de Mazda bikkelhard! geveerd zeg. Hier kan ik maar moeilijk aan wennen. Zelfs de Audi A5 met sportonderstel is comfortabeler. Misschien is het model 2017 beter? De kwaliteit van de materialen van de Mazda zijn inderdaad van een hoog niveau. Ook het uitrustingsniveau is dik in orde en de betrouwbaarheid. Verder valt het me op dat er veel bijgeluiden te horen zijn in vergelijking met mijn vorige auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *