Mijn Mazda en ik, Ontspanning, Rijplezier 02-09-19 | 3234 keer gezien

De Mazda MX-5 van Ronald

Wie Ronald de Pan (34) ook maar een beetje kent, weet dat zijn passie voor auto’s net zo groot is als het plezier dat hij beleeft aan het autorijden zelf. Van Belgische toertochten met andere MX-5-liefhebbers tot zijn jaarlijkse trip naar Londen – Ronald heeft zoveel prachtige tochten gemaakt dat zelfs de meest verwoede autogek groen ziet van jaloezie. Ronalds band met de MX-5 dateert uit 2012, toen hij een vrijwel nieuwe Roadster Coupé van de derde generatie aanschafte. Vijf jaar later volgde een vierde generatie RF, geleverd door de autodealer waar de familie De Pan al veertig jaar over de vloer kwam. Sindsdien is het Mazda-virus overgeslagen op andere familieleden, want er zijn ondertussen een Mazda6 en twee Mazda3’s bijgekomen.

Op reis met het dak open

Sinds hij Mazda rijdt, staan er regelmatig weekendtrips met vrienden naar Duitsland en Luxemburg op de agenda. Als bewijs dat de MX-5 een uitstekende reisgenoot is, maakte hij onlangs een tocht van drie weken door Midden-Europa, met als enige bagage een tent en een camera. Hoogtepunten waren de Italiaanse Dolomieten, met uiteraard de Stelviopas (die hij wel drie keer overstak!), en eindeloze vergezichten over de groene weiden van Slovenië.

Rijden voor het goede doel

Toch draait het niet alleen maar om plezier als Ronald op pad gaat. In de afgelopen twee jaar nam hij deel aan verschillende liefdadigheidstochten door België. Rijden met de kap open in december is weliswaar fris, maar dankzij dit soort stunts heeft hij met zijn vriendenclub inmiddels al 7500 euro ingezameld voor het Make-A-Wish-fonds, dat zich bekommert om kinderen met een ernstige ziekte. In twee jaar tijd heeft Ronald 60.000 kilometer op zijn teller bijgeschreven en hij is niet van plan om het rustiger aan te doen. Voor deze zomer staat Zuid-Frankrijk op het programma, met stops in Bordeaux, Nice en de Pyreneeën. Zijn advies voor beginnende roadtrippers: “Neem een camera mee, want de beste foto’s neem je vanachter het stuur.”

Ook met je Mazda in Mazda Stories magazine of op nieuws.mazda? Laat hieronder een bericht achter en wie weet!

Delen via

Tags:   Mijn Mazda en Ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk