Rijplezier 03-06-19 | 2685 keer gezien

Dirk Warmerdam grootste winnaar Superprix Zolder in Mazda MX-5 Cup

Zolder Superprix 2019 at Circuit Zolder, Zolder, Belgium, June, 1, 2019, Photo: Rob Eric Blank Photo: Rob Eric Blank

Dirk Warmerdam is de grote winnaar geworden van de Superprix op het Belgische circuit van Zolder, afgelopen weekend. Tijdens twee races van elk een half uur wist hij twee keer als eerste over de streep te komen. Bij de junioren was het Max de Bruijn die met zijn 5e plek in de eerste race en de 6e in de tweede ook twee keer de snelste coureur was.

Bij de kwalificatie waren de verschillen aan de bovenzijde van de rangschikking uiterst klein: zes rijders binnen één seconde. Marcel Dekker pakte ten koste van András Király in de laatste seconden van de kwalificatie de pole in een tijd van 1:49.752. Daarmee was hij 0,174 seconden sneller dan zijn naaste belager Király en waren ze met z’n tweeën de enige die een tijd reden onder de 1:50. De derde tijd was voor Olivier Naaktgeboren. De op de tiende plaats geëindigde junior Luuk van Loon mocht dezelfde dag door de reversed grid van de top 10 vanaf de beste startplaats starten, maar kon door andere verplichtingen buiten het circuit zijn plek niet innemen. Lange tijd stond gastrijder Dries van den Elzen van Autovisie op de virtuele poleposition, maar in de laatste minuut van de kwalificatie werd zijn tijd nog twee keer door anderen verbeterd, waardoor hij van de 12e startplek moest vertrekken.

Door het ontbreken van Van Loon startte Bob Herber nu vanaf de pole in de eerste race over 30 minuten, met naast zich Joshua Kreuger. Dekker moest zijn pole inruilen voor de 9e startpositie, maar reed na een paar ronden al op plek vier. Toine Kreijne leidde op dat moment de race, gevolgd door Warmerdam die vanaf de 6e plek was gestart, Király reed als zevende. Van den Elzen deed het bijzonder goed in een voor hem volkomen vreemde auto. Na zijn start vanaf plek 12 reed hij al snel naar voren en wist de race als 7e af te sluiten. Warmerdam had toen al de kop van Kreijne overgenomen en stond deze niet meer af. Achter hem werd Kreijne als tweede afgevlagd, gevolgd door Dekker en Kreuger.

Tweede race

Bij de start van de tweede race wist Dekker, nu wel van pole gestart, zijn eerste positie vast te houden in de eerste paar ronden. Daarna werd hem het leven danig zuur gemaakt door Király en Warmerdam, die vanaf de vierde startpositie al vrij snel de voor hem rijdende Naaktgeboren wist te passeren. Warmerdam reed een geweldige race en pakte zowel de voor hem rijdende Király als Dekker. Ondanks een Safety Car situatie door een uitglijder van Dominique Kraan wist Warmerdam bij de herstart zijn plek vast te houden en reed zijn rood-witte MX-5 ook in deze race als eerste over de finish, gevolgd door Király en Dekker. Gastrijder Van den Elzen reed opnieuw erg sterk en zag zijn inspanningen beloond met de 8e plek van de totaal 20 auto’s.

Junior Cup

In de Junior Cup deed Max de Bruijn van Team Fontys Automotive Eindhoven bijzonder goede zaken door twee keer als snelste junior te worden afgevlagd, met de 5e en 6e finishplek overall.

Snelste ronde gerekend over beide races was voor Toine Kreijne in de vijfde ronde van de eerste race in een tijd van 1:51.150.

In deze competitie kunnen er extra punten gescoord worden voor de snelste ronde en de poleposition. Dekker blijft inclusief zijn punt voor de pole leider in de tussenstand van het kampioenschap met 68 punten. Warmerdam klimt twee plaatsen en staat nu tweede achter Dekker met 58 punten. Dan volgen Kreijne, Király en Naaktgeboren met respectievelijk 57, 50 en 43 punten.

Delen via

Tags:   Mazda MX-5 Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *