Wie ben je?

“Jacob de Boer, geboren in 1967 in Friesland en sinds m’n 23ste woonachtig in Zoetermeer.”

Wat doe je voor werk?

“Ik ben directeur/eigenaar van De Boer Maatwerk in interieur en De Boer Maatwerk in keukens. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van inrichtingen voor bedrijven en woningen. Vanuit onze werkplaatsen in Gouda en Alphen aan den Rijn leveren wij maatwerk op het gebied van interieur en projectinrichting voor allerlei soorten bedrijven en overheidsinstellingen. Dat varieert van complete beursstands tot volledige winkelinrichtingen. Daarnaast leveren we op maat gemaakte keukens en uniek meubilair aan particuliere klanten.”

“Ik ben in mijn functie vooral bezig met acquisitie en de strategie van ons bedrijf. Ik bemoei mij niet al te veel met de dagelijkse uitvoering. We hebben een fantastisch team van zo’n vijftig gespecialiseerde vaklui.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Ik ben voor mijzelf begonnen, omdat ik uiteraard een liefde heb voor dit vak, maar ook omdat ik niet meer in loondienst wilde werken. Ik ben betrokken bij maatschappelijke projecten en doe graag vrijwilligerswerk, maar dat kan alleen als je ondernemer bent en daardoor zelf je agenda kunt indelen. Nu kan ik werk, hobby en maatschappelijke betrokkenheid combineren zoals ik dat wil. En als je dan ook nog als één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland de FD Gazellen Award in ontvangst mag nemen, dan heb ik de beste job die ik mij kan wensen.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik ben in mijn vrije tijd dus betrokken bij maatschappelijke projecten en vrijwilligerswerk. Daarnaast ben ik ook voorzitter van de voetbalvereniging FC Zoetermeer en van de tafeltennisvereniging Taverzo Zoetermeer. Ik draag sport in het algemeen een warm hart toe en hecht waarde aan het ondersteunen van lokale sportverenigingen en sociale doelen.”

Welke Mazda rijd je?

“Momenteel in een Mazda CX-5 Skyactiv-G 165 uit 2020. Ik heb sinds de jaren ‘80 veel verschillende Mazda’s gehad. Dit is misschien wel de twintigste! En de volgende is ook al besteld, haha.”

“Denk aan de Mazda 323, Mazda 323F, Mazda 626, Mazda Demio, Mazda Premacy, Mazda MPV… Ik heb ze allemaal gehad, van meerdere generaties. Ik heb ook jarenlang in een Mazda CX-7 gereden. Een auto die je niet vaak ziet op de Nederlandse wegen, maar wat een geweldige auto was dat!”

“Toen de Mazda CX-7 uit productie ging, was het voor mij logisch om over te stappen naar de Mazda CX-5. Ook een topauto die in allerlei opzichten nog beter en mooier is en waar ik uitermate tevreden mee ben. In de loop van dit jaar wordt mijn CX-5 vervangen door de geheel nieuwe Mazda CX-60. Dus dan kunnen we nóg een Mazda-model toevoegen aan het lijstje, haha.”

Vanwaar de keuze voor Mazda?

“Mijn eerste Mazda had ik overgenomen van mijn vader. Dat beviel zodanig goed, dat ik toen al gehecht raakte aan het merk. Op een paar kleine uitstapjes na heb ik altijd Mazda gereden. Het is een absoluut topmerk. Ik kan me werkelijk niet herinneren dat ik ooit pech heb gehad met een Mazda. Het voelt gewoon goed. Bovendien maken de modellen steeds meer indruk op het gebied van design en kwaliteit. Wat dat betreft heeft Mazda een enorme ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen tijd.”

“Grappig detail overigens: toen ik mijn vrouw leerde kennen werkte zij bij de Mazda-dealer in Zoetermeer. Dat is de dealer waar ik nog steeds met volle tevredenheid klant ben. Mazda De Voorstad is een stabiele, goed georganiseerde dealer met een hoogstaande dienstverlening en een proactieve benadering. Ze doen goed hun huiswerk. Ook dat draagt bij aan de herhaaldelijke keuze voor Mazda.”

Hoeveel kilometers rijd je?

“Ik rijd zo’n 35.000 kilometer per jaar, dus dat tikt aardig aan. Al heb je dat in de hoge, comfortabele Mazda CX-5 niet direct in de gaten.”

Wat vind je belangrijk aan een auto?

“Betrouwbaarheid en rijgedrag. Dat is ook waarom ik al zo lang Mazda rijd. Daarnaast vind ik de instap, de hoge zitpositie en het comfort van een SUV zeer prettig. Verder is de Mazda CX-5 een schitterend mooie auto met een sublieme kwaliteit en afwerking. Alles bij elkaar is het een genot om in de Mazda CX-5 te rijden. Ik ben daarom ook erg benieuwd naar de Mazda CX-60 die nog beter belooft te zijn.”

“Tevens past de Mazda CX-60 goed bij onze visie ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat bij De Boer Maatwerk hoog in het vaandel staat. Om die reden overwoog ik eerder al om over te stappen naar de elektrische Mazda MX-30, alleen is de actieradius onvoldoende voor mijn behoeften. Met de nieuwe Mazda CX-60 maak ik niet veel later alsnog de overstap naar een geëlektrificeerde auto.”

Welke accessoires heb je gekozen en waarom?

“Ik zou niet weten welke, want bij mijn Mazda CX-5 zit werkelijk alles erop en eraan. Ik heb zelfs stoelventilatie! Wie had dat ooit gedacht, dat je je stoel kunt koelen op een hete zomerdag, gewoon in een Mazda? Geweldig toch!”

Wat vind je een minpunt aan de auto?

“Het navigatiesysteem. En dan heb ik het over de navigatiekaart. Daar ben ik niet zo blij mee. Ik word wel eens de verkeerde kant opgestuurd. Uiteindelijk ben ik mijn eigen navigatie via Apple CarPlay maar gaan gebruiken. Maar dat is wel het énige minpunt dat ik kan bedenken.”

Wat is jouw droomauto?

“Een Ferrari Testarossa. Dat is voor mij dé sportwagen uit de jaren tachtig en een mooie herinnering aan de legendarische tv-serie Miami Vice, haha.”