WIE BEN JE?

“Bob Jordense (52) uit Gouda en tevens lid van de HADI-Mazda Club.”

BEDRIJF EN BEROEP?

“Ik ben autospuiter voorbewerker. Voorafgaande aan het spuitwerk verzorg ik dus ook de voorbewerking, zoals het schuren, schoonmaken, afplakken en dergelijke. Dat doe ik sinds 1,5 jaar als ZZP’er onder de naam ‘MBB Paintjobs’ op locatie van de klant, meestal bij autoschadeherstelbedrijven en restauratiebedrijven. Ik doe ook lakreparaties, speciaal detailwerk, 3-laags parelmoerlakken en unieke custom paintjobs met een airbrush.”

WAT VIND JE LEUK AAN JOUW WERK?

“Het is mijn passie. En het wordt alleen maar leuker. Ik heb mij in de afgelopen dertig jaar op allerlei gebieden gespecialiseerd en een zodanige reputatie opgebouwd, dat klanten mij ook steeds vaker inhuren voor spuitwerk aan exclusieve auto’s en klassiekers. Denk aan McLaren, Lamborghini, Ferrari en Bentley. Dat is natuurlijk super leuk en geeft veel voldoening!”

WELKE MAZDA RIJD JE?

“Ik heb een klassieke Mazda 121 Landau uit 1978 en rijd dagelijks in een nieuwe Mazda6 Sportbreak Skyactiv-G 165 in de schitterende kleur Soul Red Crystal. Dit is alweer m’n derde Mazda6.”

HOE IS DE LIEFDE VOOR MAZDA ONTSTAAN?

“Mijn vader reed vroeger altijd al Mazda. Oerdegelijke en comfortabele auto’s waar je probleemloos mee naar Frankrijk op vakantie ging. Dat maakte wel indruk. Uiteindelijk kocht ik zelf een Mazda 121 Landau, voor een bedrag van 300 gulden. Die verkeerde niet in al te beste staat. Destijds was ik automonteur en toen heb ik zelf de auto gerestaureerd in samenwerking met een ander.”

“Omdat ik het spuitwerk van de Mazda 121 Landau niet mooi vond, ben ik mij toen gaan verdiepen in het spuiten van auto’s, wat dus uiteindelijk mijn vak geworden is. Met die auto is het allemaal begonnen. Nu, 27 jaar later, heb ik die Mazda 121 Landau nog steeds in mijn bezit.”

HOEVEEL KILOMETERS RIJD JE?

“Met de Mazda 121 Landau niet zo veel. Die is puur voor het plezier. Af en toe op een mooie zondag haal ik hem uit de garage voor een ritje. En voor meetings met de HADI-Mazda Club natuurlijk. Ik ben met de 121 Landau wel een keer een flink eind naar Frankrijk gereden. Ging perfect!”

“Met de Mazda6 Sportbreak rijd ik wel redelijk veel. Vooral sinds ik ZZP’er ben. Ik heb deze nu sinds juni 2020 en er staat al 6.000 kilometer op de teller, dus dat tikt wel aan.”

WAT DOE JE IN JE VRIJE TIJD?

“Eens in de zoveel tijd sowieso iets met de HADI-Mazda Club. En hobbyen aan auto’s. Verder vinden mijn vrouw en ik het leuk om uit eten te gaan, verre reizen te maken, het theater te bezoeken en op z’n tijd naar de bioscoop te gaan.”

WAT VIND JE BELANGRIJK IN EEN AUTO?

“Luxe. Voor mijn dagelijkse auto althans. Mijn eerste Mazda6 was al behoorlijk luxe uitgerust en daar wen je toch aan. Dan wil je in je volgende auto net een beetje meer. Sowieso vind ik lederen bekleding heel prettig, vooral in combinatie met stoelkoeling zoals in mijn huidige Mazda6. Echt heerlijk tijdens die snikhete dagen van afgelopen zomer!”

“In de winter ben ik heel blij met de stoelverwarming en stuurwielverwarming. Verder heb ik bewust gekozen voor een automaat, omdat ik vaak in de file sta.”

MINPUNT?

“Bij mijn vorige twee Mazda’s ging in totaal vijf keer het in- en uitklapmechanisme van de buitenspiegels stuk. Gelukkig viel het onder de garantie, maar ik was er niet blij mee. Laten we hopen dat het bij mijn huidige Mazda6 niet wéér gebeurt. Verder kan ik geen minpunt bedenken. Ik rijd niet voor niets al zo lang Mazda.”

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER JOUW AUTO’S?

“De Mazda 121 Landau trekt heel veel bekijks. Niet alleen omdat mensen het een mooie klassieker vinden, ook omdat ze de auto gewoon niet kennen. Eind jaren zeventig zijn er circa 200 stuks geleverd in Nederland, dus dat waren er sowieso niet veel. Nu, 42 jaar later, is een Mazda 121 Landau gewoon zeldzaam. In Nederland zijn er nog maar een paar geregistreerd. Mijn Mazda 121 Landau verkeert in absolute topstaat en is ook meermaals tentoongesteld op het Concours d’Elégance. Dus ik begrijp de reacties wel en dat is harstikke leuk.”

“Over de Mazda6 Sportbreak krijg ik óók veel positieve reacties, vooral over het design en de kleur Soul Red Crystal. Die dieprode kleur knalt er echt uit. Ik ben zelf ook echt fan van die kleur. Sterker nog, ik heb de Kia Picanto van mijn vrouw zelfs overgespoten in de kleur Soul Red, de voorloper van de kleur Soul Red Crystal voor de nieuwste generatie Mazda’s.”

WAT IS JOUW DROOMAUTO?

“Een Ferrari 812 Superfast, in de kleur Soul Red Crystal, haha!”

Delen via

Tags:   Mazda6, Mijn Mazda en Ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *