Wie ben je?

 “Mijn naam is Odiel, 39 jaar en woonachtig in Watergraafsmeer, een mooie, oude wijk in Amsterdam. Opgegroeid in het oosten van het land, gestudeerd in Groningen – overheidscommunicatie – en uiteindelijk een loopbaan als marketeer begonnen in het westen van het land. Door m’n broer autogek geworden; hij heeft een eigen autobedrijf en knapt klassieke auto’s op.”

Je bedrijf en je beroep?

 “In 2018 ben ik begonnen met marketingbureau Daily Drive Media. Verder ben ik eigenaar en de editor-in-chief van FemmeFrontaal.nl, een online magazine met autotests, columns en autonieuwtjes door vrouwen. Dit platform ben ik in 2011 gestart en we zitten inmiddels op zo’n 100.000 bezoekers per maand. Ik jureer ook, namelijk als jurylid van de Zakenauto van het Jaar en van Women’s World Car of the Year. De boel blijft zo lekker draaien haha.”

Auto?

“Een Mazda MX-5 uit 2016 met 131 pk. M’n eigen batmobile, want hij is zwart. Een heel bewuste keuze. Toen de huidige MX-5 onthuld werd, dacht ik meteen: oh my God, die moet ik hebben! Voor FemmeFrontaal was ik aanwezig bij de Europese persintroductie; ik was de laatste journalist die de auto inleverde, zó lekker vond ik hem rijden. Alles klopt: de looks, achterwielaandrijving, het speelse rijgedrag en de betrekkelijk lage maandlasten.”

Kilometers?

“Zo’n 35.000 kilometers per jaar. Met name zakelijk; in de stad pak ik liever de fiets.”

Privé?

“Vrije tijd? Werk is mijn vrije tijd en één speciale liefde. In mijn spaarzame vrije tijd praat ik al snel over auto’s. Maar ik loop ook graag hard langs de Amstel. Verder duik ik graag in een goed boek. Tenminste, dat wil ik in toekomst meer doen; meer de balans vinden tussen werk en privé. Creativiteit kent geen vrije tijd hè, vandaar dat ik veel met m’n werk bezig ben. Ik maak wel tijd vrij voor uitjes, bijvoorbeeld naar vriendinnen die in het buitenland wonen.”

Minpunt?

“De bagageruimte. Of beter gezegd: het gebrek hieraan. Aan de andere kant is het een kwestie van slim inpakken. Waar een wil is, is een weg. Verder is de ruimte voor de bijrijder nogal krapjes bemeten. De MX-5 is dan ook een echt sportautootje. Op de snelweg merk je dat soms wel aan de hoeveelheid geluid maar binnendoor is het genieten geblazen. En omdat ik zoveel rij, heb ik bewust gekozen voor de GT-M-uitvoering en geniet ik van veel luxe aan boord.”

Uitstraling?

“Stoer, een echt testosteron wagentje. Ik noem hem niet voor niets Max. Naar Max Verstappen inderdaad. En de MX-5 heeft de gunfactor. Iedereen vindt hem sympathiek en leuk. Ook zakelijk trouwens; het is tijdens een zakelijk gesprek een echte ijsbreker. En vooral kids zijn altijd super-enthousiast!”

Wat is je droom(auto)?

“Beslist een klassieke Porsche 911. Eentje uit mijn geboortejaar 1979 graag. Dat design alleen al; totale liefde voor die auto! Als ik een moderne auto mag kiezen, dan graag de nieuwste Honda NSX. Een pure exoot die waanzinnig rijdt. Voor iemand die – zoals ik – zijn racelicentie heeft een droom op wielen.