Wie ben je?

 “Mijn naam is Odiel, 39 jaar en woonachtig in Watergraafsmeer, een mooie, oude wijk in Amsterdam. Opgegroeid in het oosten van het land, gestudeerd in Groningen – overheidscommunicatie – en uiteindelijk een loopbaan als marketeer begonnen in het westen van het land. Door m’n broer autogek geworden; hij heeft een eigen autobedrijf en knapt klassieke auto’s op.”

Je bedrijf en je beroep?

 “In 2018 ben ik begonnen met marketingbureau Daily Drive Media. Verder ben ik eigenaar en de editor-in-chief van FemmeFrontaal.nl, een online magazine met autotests, columns en autonieuwtjes door vrouwen. Dit platform ben ik in 2011 gestart en we zitten inmiddels op zo’n 100.000 bezoekers per maand. Ik jureer ook, namelijk als jurylid van de Zakenauto van het Jaar en van Women’s World Car of the Year. De boel blijft zo lekker draaien haha.”

Auto?

“Een Mazda MX-5 uit 2016 met 131 pk. M’n eigen batmobile, want hij is zwart. Een heel bewuste keuze. Toen de huidige MX-5 onthuld werd, dacht ik meteen: oh my God, die moet ik hebben! Voor FemmeFrontaal was ik aanwezig bij de Europese persintroductie; ik was de laatste journalist die de auto inleverde, zó lekker vond ik hem rijden. Alles klopt: de looks, achterwielaandrijving, het speelse rijgedrag en de betrekkelijk lage maandlasten.”

Kilometers?

“Zo’n 35.000 kilometers per jaar. Met name zakelijk; in de stad pak ik liever de fiets.”

Privé?

“Vrije tijd? Werk is mijn vrije tijd en één speciale liefde. In mijn spaarzame vrije tijd praat ik al snel over auto’s. Maar ik loop ook graag hard langs de Amstel. Verder duik ik graag in een goed boek. Tenminste, dat wil ik in toekomst meer doen; meer de balans vinden tussen werk en privé. Creativiteit kent geen vrije tijd hè, vandaar dat ik veel met m’n werk bezig ben. Ik maak wel tijd vrij voor uitjes, bijvoorbeeld naar vriendinnen die in het buitenland wonen.”

Minpunt?

“De bagageruimte. Of beter gezegd: het gebrek hieraan. Aan de andere kant is het een kwestie van slim inpakken. Waar een wil is, is een weg. Verder is de ruimte voor de bijrijder nogal krapjes bemeten. De MX-5 is dan ook een echt sportautootje. Op de snelweg merk je dat soms wel aan de hoeveelheid geluid maar binnendoor is het genieten geblazen. En omdat ik zoveel rij, heb ik bewust gekozen voor de GT-M-uitvoering en geniet ik van veel luxe aan boord.”

Uitstraling?

“Stoer, een echt testosteron wagentje. Ik noem hem niet voor niets Max. Naar Max Verstappen inderdaad. En de MX-5 heeft de gunfactor. Iedereen vindt hem sympathiek en leuk. Ook zakelijk trouwens; het is tijdens een zakelijk gesprek een echte ijsbreker. En vooral kids zijn altijd super-enthousiast!”

Wat is je droom(auto)?

“Beslist een klassieke Porsche 911. Eentje uit mijn geboortejaar 1979 graag. Dat design alleen al; totale liefde voor die auto! Als ik een moderne auto mag kiezen, dan graag de nieuwste Honda NSX. Een pure exoot die waanzinnig rijdt. Voor iemand die – zoals ik – zijn racelicentie heeft een droom op wielen.

Delen via

Tags:   Mijn Mazda en Ik

 • Henk schreef:

  Hallo
  Ik ben met Cabrio op gegroeid
  Mijn eerste was MGA mk2
  1962 Was mijn dagelijkse cabrio ook in de winter The Seventies
  Dat was in 1974
  Wat was ik trots
  Later een MGB
  Ook Toyota Celica Coupe gehad
  1973
  En in 2010 een Mazda mx5 gekocht in Duitsland
  Sliverblues
  Top
  Veel plezier aan beleefd
  Mijn lieve vrouw is overleden
  Kon er niet meer rijden in de NB te veel verdriet
  Heb toen prachtige NC gekocht
  Ook in Duitsland
  Geweldige Mazda om in te rijden
  Ruim
  Alle twee Mazda.s in geruild en nieuwe ND gekocht 160 pk GTM
  Blue Reflex ook kenteken begint met ND
  En op haar verjaardag op kenteken gezet

  Geweldig Genieten
  Nu ToyotaCelica coupe gekocht uit 1973
  Is ook heel leuk
  Hobby
  43jaar lasser geweest bij Damen schipyard
  Geniet van leven

 • Remco schreef:

  Wij hebben een Mazda MX-5 ND RF voor mijn vrouw en die is er ook iedere dag heel erg gelukkig mee. Blij om te lezen dat Odiel in dit verhaal ook iedere dag gelukkig is in haar “batmobiel”. En ja een MX-5 van welk bouwjaar dan ook rijdt geweldig leuk, speels en geeft je een glimlach op je gezicht.

 • Geert schreef:

  Ik krijg wel eens de indruk dat alleen mensen die “gestudeerd” hebben, meetellen in de maatschappij. En succes mogen hebben. Er zullen ongetwijfeld verpleegkundigen en/of vrachtwagenchauffeurs, in bezit zijn van deze auto. En iets van hun leven hebben gemaakt. Alleen qua imago gezien, is hier natuurlijk geen pakkend verhaal van te maken…

  • Mady van Mazda schreef:

   Beste Geert, uiteraard is iedereen voor ons welkom om zijn/haar verhaal te vertellen in de rubriek “Mijn Mazda en ik”.
   We hebben als insteek wel de zakelijk rijder gekozen, daarbij selecteren we niet op opleiding(sniveau).
   Mocht je iemand kennen die je graag geïnterviewd zou willen zien, houden we ons uiteraard aanbevolen!

 • g. dekker schreef:

  OMG wat een refo-zeikerd is dit zeg!

 • Toin van Kampen schreef:

  Ja, mx5 is een heerlijke wagentje.
  Je kan er pas over meepraten als je een hebt (gehad)

 • johan schreef:

  Ger en Peter jullie moet gvd niet zo zeuren schijnheilige koorknaapjes 😉
  Leuk stukje van een prachtige dame!

 • Ger schreef:

  Het artikel wil enthousiasme uitstralen; jammer dat God zo achteloos ter sprake komt.

 • Peter schreef:

  Goedemiddag, ik begrijp niet waarom de naam van God misbruikt moet worden in dit verhaal. Jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk