Mijn Mazda en ik, Rijplezier 16-10-19 | 3046 keer gezien

“Ik vind de motortechniek van Mazda geweldig”

Wie ben je?

“Arjan Kropman uit Nijmegen.”

Bedrijf en beroep?

“Directeur van F&L Media, uitgeverij van negen mediamerken.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Het is een soort speeltuin. Ik mag me tegen alles aan bemoeien op het gebied van marketing, sales en inhoud. Ik weet wat er speelt en ben natuurlijk eindverantwoordelijk, maar heb geen directe verantwoordelijkheid voor zaken als deadlines. Verder werk ik veel en graag met mensen.”

Welke Mazda rijd je?

“Een Mazda6 Sportbreak, nu anderhalf jaar oud.”

Hoeveel kilometers rijd je?

“Op het moment van de foto’s stond er 39.999 kilometer op de teller. Ik rijd zo’n 25.000 per jaar.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik heb een superleuke baan in een superleuke branche, dus er is veel overlap met mijn werk. Zodra ik de televisie aanzet of iets lees, is er wel een aanhaakmoment met een van onze mediamerken. Daar ben ik veel mee bezig. Ook rijd ik graag motor, ik heb een Ducati.”

Wat vind je belangrijk in een auto?

“Toen ik een leaseauto mocht kiezen, viel net het bijtellingsvoordeel weg. Daardoor kon ik kiezen voor een auto die ik écht wilde. Buiten het budget om werd ik volledig vrijgelaten, en uiteindelijk werd het dus de Mazda6 Sportbreak. Ik vind comfort heel belangrijk, daarom koos ik voor een kleinere wielmaat. En ik vind de motortechniek van Mazda geweldig. Ik vind het goed dat het merk niet is meegegaan met de trend van de kleine turbomotoren.”

Minpunt?

“Ik moet eerlijk bekennen dat ik maandenlang heb getwijfeld tussen deze Mazda6, die toen nog geen Apple CarPlay had, en een auto van een ander merk mét Apple CarPlay. Ik werk graag op een MacBook en met iPhone, dus CarPlay was eigenlijk een must. Uiteindelijk koos ik toch voor de Mazda6. Toen ik niet veel later hoorde dat Mazda met terugwerkende kracht Apple CarPlay kon installeren, ben ik dezelfde dag nog naar de dealer gereden. Ik was zo blij als een kind! Nu heb ik een Mazda mét Apple CarPlay.”

Wat zeggen anderen over jouw auto?

“Mensen zijn vaak verbaasd, omdat ze van mij als autokenner en voormalig hoofdredacteur van Auto Review verwachten dat ik een groter merk zou hebben gekozen. Tegelijkertijd zijn ze nieuwsgierig naar het merk, en snappen zij mij als ik uitleg waarom ik Mazda rijd.”

Iets unieks meegemaakt op autogebied?

“In mijn vorige baan als hoofdredacteur heb ik veel dingen gedaan waar een autoliefhebber van droomt: rijden in Ferrari’s en Maserati’s, rally rijden en rijden op het circuit. Je komt op de mooiste plekken ter wereld en mag in de mooiste auto’s rijden. Zo heb ik eens een week lang in een Chevrolet door Amerika gereden. In mijn huidige Mazda heb ik trouwens ook wel iets bijzonders meegemaakt. Toen ik ‘m vijf maanden had, reed ik ermee op de snelweg. Een auto voor mij week plotseling uit naar rechts omdat er een aluminium ladder op het wegdek lag. Het was druk, ik kon niet uitwijken én niet keihard op de rem trappen, dus ik ben met 80 á 90 km/u over die ladder heengereden. Dat was best spannend, maar gelukkig zijn de Mazda en ik er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.”

Wat is jouw droomauto?

“Dat is iedere dag wel een andere auto! Waar andere mensen een boek lezen voordat ze gaan slapen, kijk ik elke avond even op Marktplaats naar auto’s die ik leuk vind. Kopen doe ik nog niet, want dan zou ik bij mooi weer keuzestress krijgen: ga ik motorrijden, of kies ik voor de klassieker? Zolang motorrijden nog leuk is, koop ik er dus geen. Verder vind ik op dit moment de Mazda3 ontzettend gaaf. Ik hoef ‘m niet per se nú te hebben, maar misschien ga ik toch eens kijken of ik mijn Mazda6 wat eerder kan inruilen.”

Updates ontvangen? Schrijf je hier in voor onze zakelijke nieuwsbrief. We sturen je dan regelmatig artikelen toe, zodat je niks mist.

Delen via

Tags:   Mazda6, Mijn Mazda en Ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk