Nieuws, Technologie 25-06-21 | 1316 keer gezien

Mazda blijft zich inzetten voor CO2-neutraliteit en rijveiligheid

MX-30 elektrificatie

Op weg naar een CO2-neutrale toekomst vanaf 2050 gaat Mazda zijn wereldwijde elektrificatieplannen versnellen. Tegen 2030 gaat Mazda ervan uit dat een kwart van zijn producten volledig elektrisch zullen zijn en dat alle andere modellen in een of andere vorm geëlektrificeerd zullen zijn.

Tussen 2022 en 2025 zal Mazda een reeks nieuwe modellen introduceren die gebruikmaken van de Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture en die voornamelijk bestemd zijn voor Japan, Europa, de VS, China en de ASEAN-landen.  Hiertoe zullen vijf hybride modellen behoren*, vijf plug-in hybride modellen en drie EV-modellen. Meer details over deze nieuwe producten en de markten waarop ze zullen worden gelanceerd, zullen in een later stadium bekend worden gemaakt.  

Mazda ontwikkelt daarnaast een specifiek platform voor elektrische modellen – de Skyactiv EV Scalable Architecture – dat zal worden gebruikt voor elektrische modellen met verschillende afmetingen en verschillende carrosserietypes voor producten die tussen 2025 en 2030 op de markt komen.

Vermindering van de CO2-emissie

Mazda blijft zich inzetten om de CO2-emissie van elk model te verminderen en gelooft dat alle beschikbare opties moeten worden gebruikt om klimaatneutraliteit te bereiken. Met behulp van de Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture zal de elektrificatie hand in hand gaan met de ontwikkeling van geavanceerde verbrandingsmotortechnologie zoals de bekroonde e-Skyactiv X motor en de nieuwe zes-in-lijn motoren.

In veel regio’s investeert Mazda in verschillende projecten en partnerschappen om de ontwikkeling en het gebruik van hernieuwbare brandstoffen in auto’s te bevorderen. Zo is Mazda in Japan betrokken bij verschillende gezamenlijke onderzoeksprojecten en studies in het kader van een samenwerking tussen de industrie, de academische wereld en de overheid om het gebruik van biobrandstoffen op basis van microalgen op grote schaal te promoten. In Europa trad Mazda in februari 2021 als eerste autofabrikant toe tot de eFuel Alliance.

Geavanceerde veiligheidssystemen

De modellen van Mazda zijn helemaal toegespitst op hun bestuurders. Om de steun aan de industriedoelstelling van een maatschappij zonder verkeersongevallen voort te zetten gaat Mazda zijn geavanceerde veiligheidstechnologieën uitbreiden met het mens-centrische autonome rijsysteem ‘Mazda Co-Pilot Concept’. Dit zal voor het eerst worden toegepast in de vorm van de Mazda Co-Pilot 1.0 in de nieuwe grote modellen van Mazda, die vanaf 2022 op de markt komen.

Met het Mazda Co-Pilot Concept zal Mazda in de loop der tijd een systeem introduceren dat de fysieke toestand van de bestuurder continu in de gaten houdt. Als er een plotselinge verandering in de fysieke toestand van de bestuurder wordt gedetecteerd, schakelt het systeem over op autonoom rijden, brengt het de auto naar een veilige plaats, remt de auto af tot stilstand en doet een noodoproep.

Samen met vijf Japanse autofabrikanten** gaat Mazda samen standaard technische specificaties ontwikkelen voor de volgende generatie communicatiesystemen in auto’s om de totstandkoming van een gestandaardiseerd communicatiesysteem te bevorderen en zo in kortere tijd veiligere en stressvrije connected services aan te bieden.

*  Uitgezonderd mild hybride modellen, maar inclusief modellen die zijn uitgerust met het Toyota Hybrid System (THS), dat door Toyota wordt geleverd.

** Mazda Motor Corporation, Suzuki Motor Corporation, Subaru Corporation, Daihatsu Motor Co., Ltd. en Toyota Motor Corporation

Delen via

Tags:   elektrisch rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *