Wie ben je?

“Ik ben Bram Niemendal, 55 jaar en woonachtig in Stiens (onder de rook van Leeuwarden).”

Mazda CX-60 rijder Bram van Beyonit

Wat doe je voor werk?

“Ik run samen met mijn compagnon een internetbedrijf in Leeuwarden, genaamd Béyonit. Dat is geen onbekende voor de Mazda-club denk ik, omdat wij al geruime tijd voor Mazda werken. We zijn bijvoorbeeld zes jaar lang verantwoordelijk geweest voor ikwileenmazda.nl. Dat hebben we met veel liefde gedaan.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Ik kom op veel verschillende plekken en bij een enorme verscheidenheid aan klanten over de vloer. Dat zijn er veel uit de autobranche, terwijl ik pas geleden nog bij een grote importeur van uien zat. Wij krijgen een kijkje in de keuken bij allerlei verschillende bedrijven. Dat is heel leuk.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik speel in een band. Twee bands, moet ik eigenlijk zeggen. Wij spelen muziek uit de Top 100 en Top 40 op feesten en partijen. Ik ben de drummer en doe dat al heel lang. Ik zing niet, daar blijf ik ver van weg, haha.”

WELKE MAZDA RIJD JE?

“Ik rijd in een Mazda CX-60. Een splinternieuwe. Nieuw uit de doos, zoals we dat zeggen.”

VANWAAR DE KEUZE VOOR MAZDA?

“De Mazda CX-60 is gewoon bijzonder compleet. Hij heeft vierwielaandrijving en aardig wat vermogen onder de motorkap. Je mag er gewoon 2.500 kg mee trekken. Alles zit erop en eraan en hij rijdt super relaxed. Het is een plug-in hybride (PHEV), dus ik rijd mijn woon-werkverkeer volledig elektrisch. Wij hebben op de zaak ook zonnepanelen. ’s Ochtends als ik aankom zet ik hem daar aan de lader en als ik terugkom van een afspraak zet ik hem daar ook weer aan. Dus ik rijd bijna zonder brandstof.”

Welke opties of accessoires heb je gekozen en waarom?

“Heel eerlijk, deze auto was een demonstratiemodel van mijn vrienden van Mazda Pierre. De auto was dus al geconfigureerd. Maar de stiksels bijvoorbeeld, die zijn echt heel mooi. Dat geldt ook voor de wielen. En kijk eens naar die lakkleur in parelmoerwit. Deze auto ziet er gewoon heel mooi uit! En de stoelverwarming vind ik erg fijn, dat is toch wel een lekkere feature in het koude noorden.”

HOEVEEL KILOMETERS RIJD JE PER JAAR?

“Ik verwacht met deze auto 25.000 à 30.000 kilometer per jaar te rijden. Wij hebben onze klanten in half Europa, zou ik bijna zeggen. En we zitten natuurlijk in het noorden, dus dan ben je sowieso wat langer onderweg naar de Randstad en omgeving. Maar daar is dit de ideale reisauto voor.”

WAT VIND JE EEN MINPUNT AAN DE Mazda?

“Dat kan ik wel waarderen van Mazda, dat je ook de minpunten even mag benoemen. Maar ik heb ze oprecht nog niet kunnen ontdekken aan deze auto. Ik ben echt ontzettend ‘om’ als het gaat om het merk en model.”

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER JOUW AUTO?

“Ik had onlangs een collega in de auto die erg verrast was over de kwaliteit en het ‘rijniveau’, als je dat zo kunt noemen. De kwaliteit, hoe het zit, de stilte en hoe het rijdt… Het verbaast me toch wel dat mensen Mazda nog niet heel goed kennen. Het merk lijkt wel een beetje ondergewaardeerd, maar dat is onzin. Het is gewoon een heel goede auto.”

OOIT IETS GEKS MEEGEMAAKT OP AUTOGEBIED?

“Je maakt sowieso veel mee als je veel onderweg bent. Ik heb niet heel woeste dingen meegemaakt, maar ik verbaas me wel eens over de rijkunsten van andere mensen die je onderweg tegenkomt.”

WAT IS JOUW DROOMAUTO?

“Die heb ik al… Dat is toch een ander merk. Een auto die ik niet dagelijks gebruik, een Porsche 911.”

Delen via

Tags:   Mijn Mazda en Ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk