Wie ben je?

“Esmé Kruitwagen (35) uit Almere.”

Wat doe je voor werk?

“Ik ben Management Assistant bij Veel Beter in Almere. Hier zijn we gespecialiseerd in alles op het gebied van fysiotherapie, sportrevalidatie, fysiofitness, performance coaching, (sport)voeding en nog veel meer. En dat allemaal op het hoogst mogelijke niveau.”

“Bij ons komen voornamelijk profvoetballers en topatleten uit allerlei andere takken van sport. We zijn onder andere onderdeel van Team NL en werken samen met de Atletiekunie en veel betaald voetbalorganisaties uit binnen- en buitenland. Op ons complex in Almere hebben we alle faciliteiten om een volledig revalidatieproces in goede banen te leiden, inclusief gras- en kunstgrasvelden.”

“In mijn functie houd ik mij bezig met alles dat niets met fysiotherapie en dergelijke te maken heeft. Er zijn immers heel veel zaken die geregeld moeten worden om de gehele organisatie en alle sporters zo goed mogelijk van dienst te zijn.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Ten eerste is het werk heel divers. Ten tweede is het waanzinnig hoe dit bedrijf zich in de afgelopen twintig jaar heeft ontwikkeld en hoe we ons nationaal en internationaal op de kaart hebben gezet. Het is mooi om te zien hoe wereldberoemde sporters met klachten binnenkomen, zich bij ons thuis voelen en na verloop van tijd weer fit terugkeren naar hun club.”

Welke Mazda’s hebben jullie rijden?

“We hebben tien Mazda’s rijden, waarvan vier Mazda2’s, drie elektrische MX-30’s en drie CX-5’s. Ze zijn allemaal zwart en eind november 2021 geleverd, toevallig op Black Friday. Dus dat is makkelijk onthouden, haha.”

“We hebben alle Mazda modellen gezien en getest. Iedereen was erg positief. Uiteindelijk hebben alle berijders hun eigen Mazda gekozen op basis van hun persoonlijke wensen. Sommige collega’s zijn veel onderweg of hebben ruimte nodig voor hun gezin. Ik rijd zelf voornamelijk in en rond Almere en heb daarom voor de elektrische Mazda MX-30 gekozen. Die sluit perfect aan op mijn behoeften.”

Vanwaar de keuze voor Mazda?

“Om meerdere redenen. Sowieso maakt Mazda fantastische auto’s voor een aantrekkelijke prijs. In het begin waren we nog een beetje sceptisch. We reden hiervoor met BMW, dus we waren al best wat gewend. Maar Mazda heeft ons echt verrast als gelijkwaardig merk.”

“Ik ben heel blij met mijn Mazda MX-30. Hij rijdt geweldig en het is heel stil en comfortabel in de auto. Ook het interieur is erg vernieuwend en mooi ontworpen. Behalve het rijgedrag en de uitstraling speelde ook duurzaamheid een rol bij de keuze voor de MX-30. Ons pand is veelal duurzaam en het dak ligt vol met zonnepanelen. Met drie elektrische auto’s voor de deur zetten we de volgende stappen om steeds duurzamer te ondernemen.”

“Een andere belangrijke reden om voor Mazda te kiezen, is de prettige samenwerking met Mazda dealer Freeroad. Bij ons gaat het niet alleen om de auto’s. We zochten ook een mobiliteitspartner die meedenkt en altijd voor je klaarstaat. Bijvoorbeeld voor het regelen van een tijdelijke auto voor een buitenlandse sporter die hier maanden verblijft om te revalideren. Of als er snel winterbanden gemonteerd moeten worden, omdat een collega onverwachts naar Duitsland moet. Met dit soort dingen hebben we te maken en dan is het fijn dat we een partner hebben die ons hierin ondersteunt.”

Wat vind je belangrijk aan een auto?

“Dat het merk goed bij je past. We rijden graag in mooie auto’s met hoge kwaliteit, veel luxe en goede rijeigenschappen, daar zijn we eerlijk in. Maar het merk moet ook representatief zijn. We hebben hier dagelijks tussen de 200 en 250 klanten uit binnen- en buitenland over de vloer. Mensen kijken naar ons en we willen een goed beeld uitstralen. Met Mazda en Freeroad lukt dat helemaal.”

Hoeveel kilometers rijden jullie?

“Ik zit rond de 15.000 kilometer per jaar, dus niet zo heel veel. Ik rijd trouwens in de meest bestickerde auto van iedereen. Dus ik val lekker op en maak meteen een beetje reclame voor Veel Beter, haha. Wat dat betreft is de Mazda MX-30 een perfecte auto en mensen zijn nog positief ook!”

“Verder rijden de meeste collega’s zo’n 40.000 kilometer per jaar met hun Mazda. Het gebeurt ook wel eens dat een van onze specialisten naar het buitenland moet om een speler te behandelen. Dan is het fijn dat we goede auto’s hebben waarmee zij snel, comfortabel en met alle benodigde spullen in de kofferbak naar de klant kunnen rijden.”

Wat vind je een minpunt aan de auto?

“Ondanks dat het voor mijn dagelijkse ritten geen probleem is, vind ik het werkelijke rijbereik van de Mazda MX-30 een beetje mager. In mijn ogen is de MX-30 ideaal als tweede auto in het gezin als je geen verre afstanden hoeft te rijden. Al vind ik wel dat elke andere auto heel veel herrie maakt nu ik zo’n fluisterstille elektrische auto gewend ben, haha.”

Wel eens iets leuks of geks meegemaakt tijdens het rijden?

“Nou, ik zat laatst kennelijk iets te dicht op m’n voorligger, waardoor het automatische remsysteem ineens ingreep. Ik schrok me dood! Gelukkig weet ik precies wat er gebeurde en wat ik nu van dat systeem kan verwachten in bepaalde situaties. Daardoor voel ik me nu veiliger dan ooit in een auto.”

Wat is jouw droomauto?

“Die heb ik niet echt. Een auto moet voor mij comfortabel zijn en een beetje luxe uitgevoerd. Dus op dit moment is de Mazda MX-30 mijn droomauto!”

Delen via

Tags:   Mijn Mazda en Ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *