Design, Verdieping 06-07-17 | 3756 keer gezien

Mazda MX-5 RF ontvangt belangrijkste Red Dot Award

Kevin Rice, Red Dot Award

Mazda stond gisteravond opnieuw in de schijnwerpers op het podium van het Aalto Theater in het Duitse Essen. Om de Red Dot Best of the Best Award in ontvangst te nemen voor de MX-5 RF en zijn Kodo – design. Het was de tweede keer dat de vierde generatie MX-5, ook wel ND genoemd, de belangrijkste prijs won bij de jaarlijkse Red Dot productontwerp wedstrijd. De RF, die eerder dit jaar in Europa op de markt kwam, evenaart daarmee het succes van de soft-top versie, die in 2015 dezelfde eer toekwam.

Kevin Rice vertelt

Dit is fantastisch voor ons allemaal hier bij Mazda, na de enorme inspanningen die we met z’n allen hebben geleverd voor de RF,” vertelt Kevin Rice, directeur design van Mazda Europe, die de award in ontvangst nam. “De huidige MX-5 is een sprekend voorbeeld van innovatie, zowel op het gebied van ontwerp als op technologisch niveau, om ervoor te zorgen dat meer dan een kwart eeuw van rijke Jinba Ittai traditie, bestuurder en auto als één, behouden blijft. De RF brengt dit nog een stap verder en verdiept de ervaring van de eigenaar met de fastback-styling en flexibiliteit van het bijzonder unieke inklapbare dak. Het resultaat is een onmiskenbaar elegante weergave van Jinba Ittai in een MX-5, geschikt voor alle seizoenen en in alle situaties”.

Het bijzondere dak van de Mazda MX-5 RF

De Mazda MX-5 RF beschikt in een fantasierijke symbiose van vorm en functie over een driedelig elektrisch bedienbare inklapbare hardtop, die zich in 13 seconden opent en sluit, wat een spektakel is om te zien. Het combineert de voordelen van een coupé voor alle weersomstandigheden met het haren-in-de-wind-gevoel van de oorspronkelijke NA.

De eerste MX-5 werd in 1989 geïntroduceerd. En met hetzelfde expressieve front, stoere voorkomen, de korte overhangen en onderhuidse SKYACTIV technologie als de ND levert de RF al het rijplezier van ’s werelds best verkochte tweepersoons auto.

Meer awards voor Mazda

De jury bestaat uit 39 ontwerpers, professoren en journalisten. Eerder, in april dit jaar, werd de ‘Best of the Best’ award uitgereikt aan Mazda. Mazda heeft nu zes Red Dot Awards gewonnen voor zijn Kodo design modellen: de Mazda CX-3 en Mazda2 kregen in 2015 de award (samen met de eerder genoemde MX-5 Roadster). Nadat de Mazda3 en Mazda6 eerder al in respectievelijk 2014 en 2013 deze prijs binnensleepten. De jury beoordeelt de inzendingen op criteria als innovatie, functionaliteit, ergonomie, symbolische en emotionele inhoud, kwaliteit en ecologische compatibiliteit.

De winnende producten, dit jaar gekozen in 47 categorieën, inclusief auto’s en motorfietsen, worden vanaf nu vijf weken lang tentoongesteld in het Red Dot Design Museum in Essen. Zij dragen het ‘Red Dot’ symbool. De jaarlijkse competitie, in 1955 geïnitieerd door het in Essen gevestigde Design Zentrum Nordrhein Westfalen, wordt algemeen beschouwd als ’s werelds grootste in zijn soort.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *