Nieuws 29-03-23 | 844 keer gezien

Mazda sluit zich aan bij Research Association of Biomassa Innovation voor de volgende generatie autobrandstoffen

De Research Association of Biomass Innovation for Next Generation Automobile Fuels (“Research Association”) en Mazda Motor Corporation (“Mazda”) kondigen met genoegen de deelname van Mazda als volwaardig lid van de vereniging aan. De Research Association bevordert technologisch onderzoek naar het gebruik van biomassa en de efficiënte productie van bio-ethanol als brandstof voor auto’s om een koolstofneutrale samenleving te realiseren.

De Research Association werd op 1 juli 2022 opgericht door ENEOS Corporation, Suzuki Motor Corporation, Subaru Corporation, Daihatsu Motor Co. Ltd., Toyota Motor Corporation en Toyota Tsusho Corporation. De toetreding van Mazda brengt het totale aantal deelnemende bedrijven op zeven.

Op 25 oktober 2022 sloot de ‘Research Association’ met de stad Okuma in de prefectuur Fukushima de basisovereenkomst inzake de vestiging van nieuwe bedrijfsfaciliteiten. Daarnaast lanceerde zij initiatieven om snel en adequaat de problemen van de gemeenschap op te lossen. Het onderzoek naar de verbetering van de productietechnologie voor bio-ethanolbrandstof en het gebruik van CO2 die vrijkomt bij de productie van bio-ethanolbrandstof, dat de Research Association promoot als onderdeel van een reeks uiteenlopende opties om koolstofneutraliteit te bereiken, vallen samen met het idee dat Mazda uitdraagt om meer opties te bieden met zijn multi-oplossingsstrategie. Deze synchroniciteit bracht Mazda ertoe de stap te zetten om toe te treden tot de Research Association.

Hiroyuki Yamashita, Senior Principal Engineer en verantwoordelijk voor technologisch onderzoek bij Mazda: “We zijn zeer vereerd dat we deze uitnodiging hebben ontvangen van de Research Association of Biomass Innovation for Next Generation Automobile Fuels. Via de Research Association zullen we samenwerken met andere aangesloten bedrijven om onderzoek en ontwikkeling van productietechnologie voor bio-ethanolbrandstof en andere technologieën te bevorderen. Wij zullen alles in het werk stellen om het potentieel te vergroten van koolstofneutrale brandstoffen, – een veelbelovende optie voor het bereiken van een koolstofneutrale samenleving.”

Daarnaast verklaarde Koichi Nakata, voorzitter van het bestuur van de Research Association of Biomass Innovation for Next Generation Automobile Fuels: “Koolstofneutrale brandstoffen zijn een toonaangevende energieoptie voor het realiseren van een koolstofneutrale samenleving. Wij zijn verheugd dat Mazda, dat aanzienlijke kennis en technologie heeft opgebouwd met betrekking tot koolstofneutrale brandstoffen, onze nieuwe partner is geworden. De Research Association zal het onderzoek naar de productietechnologie voor bio-ethanolbrandstof en het gebruik van CO2 die tijdens dat proces ontstaat, verder bevorderen.”

In Europa is Mazda sinds 2021 lid van de eFuel Alliance. De Alliantie verenigt organisaties en belanghebbende partijen die het doel ondersteunen om CO2-neutrale e-fuels en waterstof te ontwikkelen en te promoten als een geloofwaardige en reële bijdrage aan de vermindering van de uitstoot in de transportsector.

Mazda pleit ervoor dat een effectieve CO2-emissiereductie wordt bereikt door twee complementaire benaderingen: ten eerste de invoering van volledig elektrische voertuigen ter vervanging van voertuigen met verbrandingsmotor en ten tweede de geleidelijke vervanging van fossiele brandstoffen door koolstofneutrale brandstoffen, in zowel geëlektrificeerde als bestaande auto’s met verbrandingsmotor.

  • De onderzoeksassociatie bevordert technologisch onderzoek naar het gebruik van biomassa en de efficiënte productie van bio-ethanol als brandstof voor auto’s om een koolstofneutrale samenleving te realiseren.
  • In Europa is Mazda sinds 2021 lid van de eFuel Alliantie.

Referenties

  • Persberichten betreffende de ‘Research Association of Biomass Innovation for Next Generation Automobile Fuels’:
  • Six Private Companies Establish “Research Association of Biomass Innovation for Next Generation Automobile Fuels” (July 20, 2022)
  • Okuma Town and Research Association of Biomass Innovation for Next Generation Automobile Fuels Sign Basic Agreement on Establishment of New Business Facilities (October 25, 2022) (alleen in het Japans)

Delen via

  • Pieter schreef:

    Hopelijk gaat het lukken om koolstof vrije brandstoffen te ontwikkelen die ook nog betaalbaar zijn. Voor mij, en waarschijnlijk met mij ook nog heel veel andere liefhebbers, is het geluid van een accelererende verbrandingsmotor iets waar ik veel van kan genieten. Het zou mooi zijn als dit kan blijven bestaan in harmonie met onze leefomgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *