WIE BEN JE?

“Carin Groot (58) uit Hoorn.”

BEDRIJF EN BEROEP?

“Ik ben personal trainer en lifestyle coach. Daarbij coach ik mensen op het gebied van binnen- en buitensport, positief denken, bewegen en voeding. Dat doe ik al ruim 15 jaar. Voorheen in dienst bij een sportschool en sinds 2017 als zelfstandig ondernemer, onder de naam Natuurlijk Sterk.”

“Een groot verschil ten opzichte van een sportschool is dat ik nu juist naar de mensen toe ga. In mijn tijd bij de sportschool hoorde ik best vaak dat mensen wel willen sporten, maar niet altijd tijd en motivatie hebben om naar de sportschool te komen. Dus draai ik de rollen om. Ik kom naar je toe, zodat we samen kunnen ontdekken hoe we in je eigen vertrouwde omgeving jouw doel kunnen bereiken.”

WAT VIND JE LEUK AAN JOUW FUNCTIE?

“Mijn hele leven staat in het teken van sport. Zelf sporten en anderen helpen om fitter te worden is een passie. Dat vind ik ontzettend leuk om te doen. En dan vooral in de buitenlucht. Ik heb een tijdje op Gran Canaria gewoond en daar heb ik het buitensporten volledig omarmd. Vandaar ook mijn bedrijfsnaam Natuurlijk Sterk.”

“Ik ga met de mensen zo veel mogelijk naar buiten, heerlijk in de natuur. En daardoor kom ik ook op de mooiste plekken. Plus het feit dat ik als zelfstandig ondernemer zelf bepaal hoe ik mijn dag indeel, maakt het werk alleen maar leuker.”

WELKE MAZDA RIJD JE?

“Ik ben sinds september 2020 de trotse eigenaar van een elektrische Mazda MX-30. Een witte met een grijs/zwart dak en een mooi bijpassend interieur. Daarmee zoef ik heerlijk comfortabel, milieuvriendelijk en fluisterstil van hot naar her.”

Vanwaar de keuze voor een elektrische auto?

“Ik heb jaren in een Mazda2 gereden en mijn man in een Mazda6. Vanwege de veranderende omstandigheden hebben we de Mazda6 weggedaan en hebben we de Mazda2 behouden voor onze dochters. We waren in eerste instantie nier persé op zoek naar een elektrische auto, maar toen we bij de Mazda-dealer binnenstapten om ons te oriënteren voor een nieuwe viel de Mazda MX-30 direct in het oog.”

“Uiteindelijk had mijn man dus de MX-30 besteld, zonder dat ik dat wist. Hij had alles geregeld, inclusief de bestickering op de auto. Ik was compleet verrast toen die auto ineens voor mijn neus stond. Dat was heel leuk. Nu, achteraf, kan ik zeggen dat het een super goede keuze geweest is. Ik ben echt heel blij met de auto! En we hebben ook meteen een eigen laadpaal op onze oprit laten installeren, wat het leven met een Mazda MX-30 nog prettiger maakt.”

HOEVEEL KILOMETERS RIJD JE?

“Niet zo heel veel. Ik kom voor mijn werk wel op allerlei verschillende plekken, maar rijd eigenlijk nooit meer dan 200 kilometer per dag. Zo ver weg wonen mijn klanten niet. En dat wisten we van tevoren, vandaar dat de Mazda MX-30 prima bij ons past.”

WAT DOE JE IN JE VRIJE TIJD?

“Nou, het zal je niet verbazen, maar wij zijn sportief ingesteld. We vinden het heerlijk om buiten actief te zijn. Wij wonen hier in Noord-Holland gelukkig in een omgeving waar je alle gelegenheid hebt om lekker te fietsen en te wandelen in de natuur. Daar houden wij van.”

WAT VIND JE BELANGRIJK IN EEN AUTO?

“Ik had eerlijk niet zo veel eisen. Ik heb jarenlang in een relatief eenvoudige Mazda2 gereden, dus dan is zo’n splinternieuwe Mazda MX-30 ineens heel luxe. De reden dat wij al vele jaren Mazda rijden en ook een beetje fan zijn, heeft ook te maken met de betrouwbaarheid van het merk. Dus ja, dat vind ik nog steeds erg belangrijk. De auto moet het gewoon altijd doen. Punt.”

Wat ik overigens wel bijzonder fijn vind van de Mazda MX-30, is de standkachel. Die kan ik met de Mazda-app op m’n telefoon instellen, zodat ik iedere ochtend gegarandeerd in een warme auto stap zonder beslagen of bevroren ruiten. Het is letterlijk instappen en direct wegzoeven. Als je dat eenmaal gewend bent, wil je niets anders meer!”

MINPUNT?

“Tsja, de Mazda MX-30 is niet echt geschikt om lange afstanden te rijden. De auto voldoet met zijn actieradius prima aan onze dagelijkse behoeften, maar wij zijn ook fervente wintersporters. Hoewel het in theorie gewoon kan, zien wij het niet zitten om met deze auto naar de Alpen te rijden, zoals met de Mazda6 altijd prima ging. We hebben dan ook besloten om in het vervolg voor dit soort ritten een geschikte auto te huren.”

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER JOUW AUTO?

“Ik krijg best veel positieve reacties. Mensen vinden de auto bij mij passen vanwege de sportieve uitstraling. En hij is een beetje futuristisch, dat krijg ik ook wel eens te horen.”

IETS UNIEKS MEEGEMAAKT OP AUTOGEBIED?

“Ik heb nooit iets heel opmerkelijks meegemaakt, maar er is mij wel één ding altijd bijgebleven. De Mazda2 was namelijk de eerste auto die ik zelf kocht. De eerste auto die écht van mij was. Dat gevoel van vrijheid, als je in je eigen auto rijdt en met niemand rekening hoeft te houden… Dat was fantastisch. Het was voor mij de eerste keer dat ik dat ervaarde. En dus een uniek moment.”

WAT IS JOUW DROOMAUTO?

“Mijn Mazda MX-30! Zoals ik eerder aangaf, had ik niet zo veel eisen en was ik niet veel gewend. Als je dan in een gloednieuwe MX-30 stapt, dan is dat een gigantische vooruitgang. Echt een verrijking. Ook ten opzichte van de Mazda6 van mijn man destijds. Ik geniet van elke rit. Het is net alsof ik mijn eigen ruimteschip bedien!”