Financieel, Verdieping 26-10-17 | 8404 keer gezien

‘’Oogt strak, maar binnenin erg zakelijk’’ – Autoweek

AutoWeek deed een rijtest in de Mazda CX-5. De conclusie? Hoge ogen in zijn klasse en de terechte winnaar in deze rijtest. Dit meldt Autoweek:

‘’Van broeders naar tegenstrevers. Ooit waren het samen de pioniers op gebied van SUVs, maar daarna ging Mazda zijn eigen weg’’ Autoweek vond het hoog tijd om de CX-5 te vergelijken met de Ford Kuga. Met de woorden ‘’een grovere grille, donkere wielen, vrijwel geen chroom, het oogt lekker dik allemaal’’ begon de test van de Mazda CX-5 gelijk goed.

De Mazda CX-5 scoorde meteen hoog met zijn veiligheidsvoorzieningen. Een dodehoeks waarschuwsysteem, een detectiesysteem voor kruisend verkeer en automatische noodstop zijn standaard aanwezig op de Skylease GT, waar je dat bij de meeste concurrenten als veiligheidspakket erbij moet kiezen. Ook het echte ‘’Jinbai Ittai’’ gevoel was aanwezig, want Autoweek verwoordde het met ‘’Dit zijn auto’s die de bestuurder op voorbeeldige manier betrekken bij het rijden. Hij stuurt met veel gevoel, en heeft een comfortabel onderstel.’’ 

Mazda haalt z’n 150 pk uit een 2,2-liter viercilinder, die veel indruk maakt met zijn rustige loop. ‘’Het Motorgeluid dringt amper door in het interieur. De Mazda-diesel is gretig en de combinatie met de handbak die zich laat bedienen met korte slagen is er eentje uit de schoolboeken.’’ Ook werd de acceleratie getest en kan geconcludeerd worden dat de Mazda wint op dit vlak, want hij accelereert zeer gemakkelijk.

‘’de Mazda is de betere auto als het gaat om uitrusting, prijs, kosten en interieurafwerking.’’

Wil jij zelf ervaren hoe het is om in de Mazda CX-5 te rijden? Plan dan snel een proefrit.

Delen via

Tags:   rijtesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *