Ontspanning, Rijplezier 26-11-21 | 1649 keer gezien

Op vakantie met de Mazda MX-30

MX-30 Weekend Getaway by Jonathan Ross by Jonathan Ross

Er wordt regelmatig geroepen dat de MX-30 niet geschikt is voor lange afstanden, omdat de actieradius niet toereikend is. Zoals inmiddels voor velen bekend is er door Mazda bewust gekozen voor een compacte accu die de MX-30 betaalbaar maakt en tegelijkertijd een fijn rijdende auto. Daarnaast ontstaat de meeste CO2-uitstoot van een elektrische auto bij de productie van de batterij. Het lagere gewicht van een kleinere batterij zorgt bovendien voor een lager voertuiggewicht, wat vervolgens resulteert in een lager energieverbruik en een verbeterde rijdynamiek. Toch is uit de praktijk gebleken dat je prima op vakantie kunt met de MX-30. Lees hieronder de verschillende ervaringen.

Lille

De redactie van Elektrische Autovakanties is inmiddels al vaker op stap geweest met de MX-30 en is erg enthousiast over deze rit: ‘Doordat het aantal snelladers in België de laatste tijd snel toeneemt kun je gemakkelijk en comfortabel in je elektrische auto stappen en richting Lille cruisen.’ Ze hoeven slechts twee keer te laden onderweg. Doordat de muziek van hun Spotify playlist heerlijk klinkt via het Bose geluidssysteem zijn ze gevoelsmatig binnen no time bij hun eerste stop. Tijdens het wachten halen ze een koffietje en wat lekkers. Ze zijn erg positief over de MX-30: ‘Het interieur is luxueus en mooi afgewerkt met duurzame details zoals de kurk in de handgrepen en in het middenconsole.Met het iPhone kabeltje hebben we Apple CarPlay gekoppeld aan het infotainment scherm zodat we Google Maps kunnen gebruiken voor de navigatie richting de volgende laadstop en uiteindelijke richting het hotel in Lille. Na vier-en-een-half uur cruisen komen we aan bij het hotel en in de parkeergarage van het hotel zijn drie oplaadpunten voor elektrische auto’s, waarvan er nog een vrij is voor onze Mazda MX-30. Het laden blijkt bij de prijs voor het parkeren inbegrepen te zitten en dat is dan toch weer zo’n klein geluksmomentje. Ook op de terugweg is de rit voorbij gevlogen zonder dat we te hard hebben gereden. De veiligheidssystemen van de Mazda zorgen ervoor dat je ontspannen in de auto zit en je kunt focussen op de weg en de rit. In de auto evalueren we het weekend en de conclusie is dat een weekend Lille met een elektrische auto erg goed te doen is en een welkome afwisseling is van het normale dagelijkse leven.’ Lees het hele reisverslag.

Douro-vallei (Portugal)

De Douro-vallei zou ook de betoverende vallei kunnen genoemd worden, zo adembenemend mooi is het landschap. Travelvalley ging dit gebied verkennen met de MX-30: ‘Deze compacte, stoere en tegelijkertijd sexy SUV past volledig in de missie van het Japanse automerk: CO2 neutraal vanaf 2050 op alle bedrijfsterreinen. Hij is pittig, heeft voldoende power op de steile hellingen, wendbaar en een lust voor het oog. En het sturen door de 93 bochten op de N222, gaat wel heel soepel. Je laadt ‘m snel op en er past enorm veel in. Met een bagageruimte van maar liefst 366 liter. Kinderwagen, alle voetbalspullen en een halve verhuizing, het past er gewoon in. Hoewel de MX-30 breed en robuust oogt, manoeuvreer ik ‘m met gemak door de smalste straatjes in de dorpjes langs de Douro.’ De conclusie luidt dan ook ‘Hebben, die Mazda MX-30! Ondanks de kleine actieradius, is dit een absolute must-have. Voor zijn fijne rijgedrag, voor het uiterlijk en vooral, it is the inside that counts, deze auto past zo gruwelijk goed in een duurzaam leven.’ Benieuwd wat ze te vertellen over de details van deze 100% elektirsche crossover? Lees het hele blogartikel op Dutchcowboys.

Delen via

Tags:   Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *