WIE ZIJN JULLIE?

“Hendrik (55) en Willie (58) Boelman. Wij komen uit Ter Apel, een prachtig dorp in de provincie Groningen.”

BEDRIJF EN BEROEP?

“Willie geniet van haar vervroegd pensioen. Ik (Hendrik, red.) werk bij de technische dienst van Impazz Maintain, een landelijk opererend ingenieursbureau. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Nieuwleusen in Overijssel, maar wij leveren onze diensten tijdelijk of permanent op locatie bij onze klanten.”

WAT VIND JE LEUK AAN JOUW FUNCTIE?

“Ik vind het als techneut erg leuk en interessant om bij andere bedrijven uit allerlei industrieën in de keuken te kijken. Met alle kennis die is opgebouwd helpen wij de organisatie efficiënter te laten werken. Het werk is ook afwisselend, aangezien je bij verschillende bedrijven op locatie werkt en niet uitsluitend op dezelfde plek.”

WAT DOEN JULLIE IN JE VRIJE TIJD?

“Wij vinden het heerlijk om te skiën en samen te wandelen door de natuur. Wat dat betreft zitten we hier in Ter Apel in de perfecte omgeving.”

“Daarnaast ben ik een ontzettende muziekliefhebber en in mijn vrije tijd actief als dj met een eigen Drive In Show. Mensen kunnen mij inhuren voor feesten en partijen, compleet met alle benodigde apparatuur en verlichting voor een leuke show. En welke muziekgenre ook gewenst is, ik ben van alle markten thuis.”

WELKE MAZDA RIJDEN JULLIE?

“Wij rijden nu in een witte Mazda3 Sedan. Deze is van november 2019 en voorzien van de 180 pk sterke Skyactiv-X benzinemotor.”

VANWAAR DE KEUZE VOOR DEZE MAZDA?

“Ten eerste zijn wij uitermate tevreden met Mazda. Dit is alweer onze vijfde Mazda3 en onze zevende Mazda in totaal. Dat is natuurlijk niet voor niets. De Mazda3 past goed bij onze levensstijl, voldoet aan al onze wensen en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien hebben we een prettige relatie met Mazda-dealer Misker in Emmen.”

“We hebben wel bewust gekozen voor de Mazda3 Sedan in plaats van de Hatchback. Wij vinden deze carrosserievariant mooier en hij biedt meer bagageruimte. Ook hebben we specifiek gekozen voor de Skyactiv-X benzinemotor vanwege het lage brandstofverbruik.”

HOEVEEL KILOMETERS RIJDEN JULLIE?

“Best veel. Alleen al voor het woon-werkverkeer rijd ik zo’n 1.000 kilometer per week. Op jaarbasis zitten we zo rond de 50.000 kilometer.”

WAT VINDEN JULLIE BELANGRIJK IN EEN AUTO?

“Gezien de kilometers die ik rijd, is comfort natuurlijk een belangrijke eigenschap. Dat zit bij deze Mazda3 Sedan wel goed. Maar ook betrouwbaarheid is ontzettend belangrijk. Met Mazda heb je nooit gedoe. Je kunt er altijd op rekenen.”

“Als muziekliefhebbers hechten wij ook veel waarde aan een goede geluidsinstallatie. Daarom zijn wij extra blij met de geweldig klinkende Bose®speakers in onze auto. Verder speelde het lage brandstofverbruik van de Skyactiv-X motor een rol bij de keuze van deze auto.”

VOLGENS DE BOORDCOMPUTER RIJDEN JULLIE EXTREEM ZUINIG: HOE ZIT DAT?

“Wij hebben er een sport van gemaakt om zo zuinig mogelijk te rijden. Wij doen nu al een jaar mee aan de zuinigheidscompetitie via de Duitse website spritmonitor.de. Hierbij moet je steeds na elke tankbeurt invullen hoeveel liters je hebt getankt en hoeveel kilometers je tussen de tankbeurten hebt gereden. Hiermee kun je het gemiddelde brandstofverbruik vergelijken met dat van anderen. Van alle deelnemers met een Mazda3 rijden wij het zuinigste! We staan op nummer 1 met een gemiddeld benzineverbruik van 4,7 l/100 km. Dat is ruim minder dan de officiële fabrieksopgave (WLTP). Het is best geinig dat een Nederlander bovenaan staat en 68 Duitsers achter zich laat.”

“Het gemiddelde verbruik is natuurlijk afhankelijk van de route die je dagelijks rijdt. Als je relatief veel in de stad rijdt waarbij je vaak moet remmen en accelereren, is zo’n laag verbruik niet echt haalbaar. Wij rijden veel op de snelweg. Dat is een groot voordeel. Maar ik hoef niet eens heel erg mijn best te doen om zo weinig te verbruiken. Door de verkeerssituatie goed in te schatten en op de cruise control te rijden, kun je al veel bereiken. Dat wij het zuinigste rijden van alle deelnemers met een Mazda3, motiveert om hiermee door te gaan.”

WELKE ACCESSOIRES HEBBEN JULLIE GEKOZEN EN WAAROM?

“We hebben het leerpakket als extra genomen. Dan krijg je zwart lederen bekleding met fraai stikwerk. We hebben ook spatlappen voor de voorste wielkasten genomen. Dat scheelt een hoop vuil langs de dorpels. Best prettig met een witte auto, haha.”

WAT VINDEN JULLIE EEN MINPUNT AAN DE AUTO?

“Dat de nieuwste Mazda3 geen cd-speler meer heeft. Zoals gezegd, luisteren wij graag naar muziek. Wij hebben een grote cd-collectie die we helaas niet meer in de auto kunnen beluisteren. Bovendien is de geluidskwaliteit van een cd veel hoger dan muziek via Spotify. “Het is ook jammer dat we geen voorruitverwarming hebben. De Mazda3 uit 2012 had dat wel.”

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER DEZE AUTO?

“Dat het een mooie, eigenzinnig gevormde auto is. Positief dus. En dat die witte kleur hem erg goed staat.”

IETS UNIEKS MEEGEMAAKT OP AUTOGEBIED?

“We hebben ooit een (niet-Japanse) auto gehad die wat vreemde mankementen vertoonde. Zo stortte een raam ineens uit het niets naar beneden. Maar nog gekker: ieder keer als je naar links stuurde, ging de claxon af! Heel apart natuurlijk en je wordt vreemd aangekeken. In het begin konden we er best om lachen, maar we hebben die auto toen maar snel weggedaan.”

WAT IS JULLIE DROOMAUTO?

“Voor mij is dat wel duidelijk: een Porsche 911 Cabriolet uit de jaren zeventig! Maar ik moet eerlijk zeggen dat Willie ook wel smaak heeft hoor. Haar droomauto is een klassieke Ford Mustang, ook als cabriolet.”

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *