Rijplezier, Verdieping 14-03-19 | 5058 keer gezien

Waarom het Active Driving Display rijden veiliger maakt

Afleiding en vermoeidheid zijn belangrijke oorzaken van veel verkeersongevallen. Het is voor autofabrikanten een uitdaging om deze aspecten zoveel mogelijk te voorkomen tijdens het rijden. Daarom zijn steeds meer Mazda-modellen leverbaar met het Active Driving Display. Het is vanaf nu zelfs standaard op alle nieuw geïntroduceerde modellen, zoals de Mazda6 en de nieuwe Mazda3. Het head-up display zet de belangrijkste informatie direct in het gezichtsveld van de bestuurder.

Tijdens rijden is het spitsuur voor de ogen. Verkeer van alle kanten in de gaten houden, tellers controleren, snelheid aflezen, navigatieroute volgen… Onbewust zijn je ogen voortdurend aan het werk en moeten ze steeds opnieuw scherpstellen, wat op den duur tot vermoeidheid
leidt.

Dat niet alleen. Vanwege de grote hoeveelheid voorzieningen die auto’s tegenwoordig bevatten en veel informatie die op verschillende plekken in het interieur getoond wordt, ben je als bestuurder snel afgeleid. Je haalt je ogen van de weg om naar iets anders te kijken.

Head-up display

Het Active Driving Display van Mazda is ontwikkeld om zowel vermoeidheid als afleiding tot een minimum te beperken. Het betreft een head-up display dat alle relevante informatie in de voorruit projecteert, zoals de gereden snelheid, navigatie-aanwijzingen en de geldende maximumsnelheid met behulp van verkeersbordherkenning. Ook waarschuwingen van veiligheidssystemen, zoals Lane Keeping Assist, Adaptive Cruise Control en dodehoekdetectie, zijn in de voorruit te zien.

Veilig rijden

Het feit dat de informatie in het gezichtsveld getoond wordt, betekent dat de bestuurder zich beter op de weg kan concentreren, minder met zijn ogen hoeft te bewegen en meer ontspannen deelneemt aan het verkeer. Ook worden veranderingen van informatie en waarschuwingen sneller opgemerkt.

Dit alles zorgt voor minder afleiding, minder vermoeidheid en dus een snellere reactie en daarmee extra veiligheid. Innovaties zoals het Active Driving Display zijn dan ook een waardevolle toevoeging voor automobilisten die (zakelijk) veel op de weg zitten. Door als werkgever te investeren in systemen die veilig rijden stimuleren, draag je ook nog eens actief bij aan de veiligheid en het welzijn van je medewerkers.

Standaard op de Mazda3

Voor optimale werking van het Active Driving Display voor iedere bestuurder is de helderheid en de kijkhoek van de getoonde informatie eenvoudig in te stellen. De slimme veiligheidsvoorziening is leverbaar voor meerdere Mazda-modellen en is zelfs standaard op de nieuwe Mazda3.

Meer weten over de innovaties van Mazda of de nieuwe Mazda3?

Meer over de innovaties van Mazda Meer over de Mazda3

Delen via

Tags:   Mazda3, Mazda6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *