Wie ben je?

“Robert Faas uit Lisse.”

Bedrijf en beroep?

“Ik ben mede-eigenaar, adviseur en accountmanager bij Faas Assurantiën. Vorig jaar hebben we NLpremie gelanceerd, dat was ook een beetje de reden voor de aanschaf van deze auto. NLpremie is een website waar je verschillende verzekeringen met elkaar kunt vergelijken en direct kunt afsluiten. Het verschil met grote spelers in deze markt, is dat mensen bij ons de service van een tussenpersoon kunnen verwachten in plaats van een callcenter als contactpersoon.”

Wat vind je leuk aan jouw functie?

“Ik ben veel onderweg en kom bij veel verschillende mensen over de vloer. De ene keer zit ik bij een bakker en dan weer bij een bloemist of een particulier thuis. Ik vind het leuk om bij mensen over de vloer te komen en mijn kennis over te brengen.”

Welke Mazda rijd je?

“De Mazda3 Hatchback, een witte met de 2.0 Skyactiv-G benzinemotor, stoere wielen en donkere grille.”

Hoeveel kilometers rijd je?

“Tussen de 15.000 en 20.000 kilometer per jaar. Ik heb hem in oktober in ontvangst genomen en er staat nu ongeveer 6.000 kilometer op de teller.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik houd van hardlopen. Daarnaast doe ik veel met vrienden en familie. Ik woon in een mooie omgeving, met de bollenstreek en het strand dichtbij en vind het leuk om in die omgeving te zijn.”

Wat vind je belangrijk in een auto?

“Zelf vind ik comfort erg belangrijk, maar deze auto hebben we ook aangeschaft als blikvanger voor NLpremie. We zochten een auto die opvalt, waar mensen hun hoofd voor omdraaien en waarmee we een statement kunnen maken dat past bij ons bedrijf: vernieuwend en betrouwbaar, maar niet schreeuwerig.”

“We hebben de auto volledig laten bestickeren, daardoor valt die extra op. Doordat de Mazda3 geen lijnenspel heeft op de portieren, kon er een extra groot logo op. Verder krijg je gewoon heel veel auto voor je geld, zeker ook qua opties die we erbij hebben genomen.”

Minpunt?

“Achterin de auto zit je wat krapper, maar goed, ik heb de auto voor mezelf aangeschaft. Dus ik heb er geen last van…”

Wat zeggen anderen over jouw auto?

“Vooral dat het een blikvanger is. Mensen zeggen vaak dat ze mijn auto ergens hebben zien staan. Toen ik de auto net had, reed ik een rondje met een vriend en vroeg ik mij af waar al die mensen naar zaten te kijken. Maar dat was dus de auto.”

Wat is jouw droomauto?

“De Aston Martin DB7 van James Bond. Hij is klassiek en stijlvol, zonder te pochen. Ergens doet de evolutie van James Bond me wel een beetje denken aan de evolutie van de Mazda3: van saai naar mooi en stoer!”