Nieuws 17-09-20 | 9167 keer gezien

ANWB: Mazda CX-3 en CX-5 in top meest waardevaste auto’s

CX-5_CX-3

ANWB deed onderzoek naar de meest waardevaste auto’s. Naar verwachting scoren de crossovers en SUV’s hoog in de ranking van meest waardevaste auto’s en de Mazda CX-3 en CX-5 mogen hierin niet ontbreken met een top vijf positie. De CX-5 heeft de ranking al eerder gehaald, namelijk in 2016. De CX-3 mocht eerder ook al niet ontbreken en werd een jaar later, namelijk in 2017, uitgeroepen tot meeste waardevaste SUV.

‘Wie op zoek is naar een fraaie, goed rijdende en bovenal zeer betrouwbare crossover kan een de Mazda CX-5 geen buil vallen. Je kunt hoogstens kiezen voor z’n al bijna even waardevaste kleinere broertje, de CX-3.’ Aldus ANWB.

Mazda CX-5

De Mazda CX-5 is een echte prijswinnaar en won 2018 ook de Award voor Occasion van het jaar dank zij zijn hoge restwaarde en populariteit. Daarnaast is de Mazda CX-5 een veilige keuze en heeft hij het maximum aantal van 5 sterren behaald bij de EuroNCAP veiligheidstests.

Een aantal specificaties van de Mazda CX-5:  

  • Trekkracht tot 2.100 kg: hiermee is de Mazda CX-5 is de ideale reispartner;
  • Hoog en ruim, zoals een echte SUV;
  • Efficiëntie door krachtige en zuinige motoren.

Mazda CX-3

Eerder al, namelijk in 2015, kreeg de Mazda CX-3 een Red Dot Award als waardering voor zijn design. Dit jaar staat er sinds juni een speciale editie van de CX-3 in de showrooms, namelijk de CX-3 Sport Selected. Deze is extra sportief, extra voordelig en in gelimiteerde oplage verkrijgbaar.

De Mazda CX-3 is een compacte crossover, maar zijn formaat zegt niets over zijn luxe en verfijning.