Ontspanning, Technologie 17-10-19 | 3784 keer gezien

AutoRAI.nl test prototype elektrische Mazda

Mazda elektrisch prototype

Binnenkort wordt de eerste EV van Mazda onthuld. AutoRAI.nl kreeg al een voorproefje van hoe deze elektrische Mazda rijdt, in een prototype van deze auto. Lees hier wat hun ervaring was in deze elektrische Mazda.

Eigenzinnig rijgedrag

Hoe dat dan rijdt? Anders dan andere elektrische auto’s, aldus AutoRAI.nl. Het “one pedal driving” zoals in andere elektrische auto’s gebruikt wordt is bij Mazda niet standaard. “One pedal driving” is het afremmen van de auto bij het loslaten van het gaspedaal. In dit prototype regenereert de auto wel, maar anders. “Mazda laat de auto in de standaardmodus meer uitrollen. Er wordt net zoveel energie teruggewonnen als bij andere elektrische auto’s, maar Mazda wil alles zo natuurlijk mogelijk aan laten voelen.”

Hij rijdt echt als een Mazda

De eerste rijindruk van AutoRAI.nl noemen ze zelf “heel erg positief”. “Mazda maakt de stap van verbrandingsmotor naar elektrisch rijden heel klein.” En over het rijgedrag: “hij rijdt écht als een Mazda, met veel stuurgevoel en een laag zwaartepunt.”

Wil je alles weten over de nieuwe elektrische auto van Mazda? Je ontvangt updates als je je hier inschrijft. Of bekijk hier alvast een voorproefje van het interieur:

Delen via

Tags:   elektrisch rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *