Nieuws, Rijplezier 12-03-19 | 2343 keer gezien

AutoRAI testte de nieuwe Mazda3

“Japanse kunst van het verleiden.” “Rijden in de Mazda3 is een feest voor mensen die houden van autorijden.”

Dit zijn twee voorbeelden van uitspraken die tijdens de test van AutoRAI met de nieuwe Mazda 3 Hatchback naar voren kwamen. Benieuwd geworden naar waar dit enthousiasme op is gebaseerd? Lees dan verder.

Op basis van het design wordt de nieuwe Mazda3 al als beeldschoon bestempeld. Volgens AutoRAI komt het nieuwe design goed naar voren, en kan het worden gezien als een designhoogstandje. Door het bijzondere ontwerp wordt het licht in een soort C-vorm gereflecteerd, wat voor een dynamisch aanzicht zorgt. Buiten dat wordt het design ook als eigenaardig benoemd, voornamelijk omdat de auto er vanuit elke hoek weer anders uit ziet.

Interieur

Over het interieur zijn ze ook tevreden. De human centric-filosofie komt goed naar voren en wordt positief beoordeeld. Het dashboard wordt als strak en modern, maar ook als vrij traditioneel beschreven. Over de stoelen wordt het volgende gezegd:

“Toegegeven, de zitpositie in de nieuwe Mazda3 is top. Door die hoge middentunnel en de positie van je arm laten ook het korte schakelpookje en de controlunit van het infotainmentsysteem zich extra prettig bedienen.”

“Bij Mazda zorgen ze ervoor dat alle schroefjes net even een kwartsslag strakker zijn aangedraaid.”

De hatchback wordt door AutoRAI bestempeld als een sportievere auto dan een aantal van zijn concurrenten. Naast dat de auto volgens hen puurder aanvoelt, is ook het comfortniveau heel hoog. Tijdens het bouwen van de auto is veel aandacht besteed aan de isolatie. We kunnen zeggen dat dit goed gelukt is, AutoRAI hoorde geen piepje of kraakje tijdens het rijden.

AutoRAI is positief te spreken over de nieuwe Mazda3 hatchback, die verkrijgbaar is vanaf € 27.160. Zelf benieuwd geworden naar hoe de auto rijdt? Boek dan een proefrit bij jouw dealer.

Hier lees je het volledige artikel inclusief een video over de praktische eigenschappen van de auto.

Delen via

Tags:   rijtesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *