Nieuws, Technologie 29-01-20 | 4815 keer gezien

Autovisie: Skyactiv-X: daadwerkelijk een mooi laag verbruik

Autovisie nam de Mazda3 met Skyactiv-X motor mee voor een testrit. Deze testrit was er op gericht de zuinigheid van deze motor te testen. Maakt de Skyactiv-X motor zijn combinatie van diesel en benzine waar? Autovisie verklapt in het begin van de rijtest al snel “Een combinatie van diesel en benzine – dat is misschien een beetje overdreven, maar het verbruik: DAT is niet overdreven.”

Rijden in de Mazda3 Skyactiv-X

Deze motor wordt door Autovisie “de lekkerste motor die er te krijgen is in de Mazda3” genoemd. Ook over de prijs/kwaliteitsverhouding is Autovisie te spreken “het is gewoon een hele goede deal”. Maar hoe bevalt die motor dan echt? Daar gaat het natuurlijk om.

De zuinigheidstest

Autovisie test auto’s op een zogenoemde “ecoronde”. Dat is een route van 100 kilometer lang, waarin verschillende snelheden worden getest. Na het testen op deze ronde, liet de Mazda3 met Skyactiv-X motor een verbruik zien van 1:20. In vergelijking met andere geteste auto’s is dit een zeer goed resultaat. Zo is er eerder een hybride auto op de route getest die ook 1:20 liet zien, en een auto met minder vermogen en turbomotor die 1:16 liet zien. Genoeg informatie voor Autovisie om te concluderen dat het verbuik heel erg netjes is: “in de praktijk is deze auto daadwerkelijk heel zuinig te rijden.”

Bekijk het zelf in onderstaande video. Of wil je na deze rijtest graag zelf eens proberen? Je plant hier een proefrit.

Delen via

Tags:   rijtesten

 • Hendrik schreef:

  Ik heb nu meer dan 70000 km gereden met de Skyactiv-x. Met de gegevens aan de pomp gemeten doe ik meer dan 35000km mee met spritmonitor.de Daar sta ik ruimschoots bovenaan met een gemiddelde van 4.79/100km.

 • Dave schreef:

  Ikzelf rij nu 4 maanden met een Mazda CX30 met Skyactiv X motor en na 4500km zit ik aan een verbruik van 1:16, nog steeds in een dalende lijn

 • Paul schreef:

  Beste Mazda, leuk hoor om deze test te publiceren, maar jullie weten toch zeker ook zelf wel dat de skyactiv-x niet echt zuinig is? Met veel moeite haal ik 1 op 18 (aan de pomp gemeten) en dan moet je weten dat ik de zuinigste rijder ben op spritmonitor.de!

 • Gerald schreef:

  Jammer, ben al jaren lang een CX5 rijder (3 generaties) maar ben nu bij een ander merk aan het kijken omdat er bij de CX5 op dit moment niets nieuws aan de horizon is. En zeker ook niet de nieuwe X motor. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *