Nieuws, Rijplezier 31-07-19 | 1588 keer gezien

AutoWeek over de Mazda CX-5

In een multitest met de Toyota RAV4, Honda CR-V en de Volkswagen Tiguan werd ook de Mazda CX-5 getest. Je leest hier het oordeel van Autoweek.

Intuïtieve bediening

In de Mazda CX-5 zit, zoals in elke Mazda, het HMI Commander systeem. Dit is een centrale bediendingsknop die je kunt gebruiken zonder te kijken. AutoWeek benoemt dit dan ook: “het is minder gedoe om het entertainmentsysteem te bedienen”. Een groot voordeel is dat je daardoor minder snel raakt afgeleid. Wel zo veilig onderweg.

En hoe rijdt hij dan?

Natuurlijk reed AutoWeek de Mazda CX-5 om te kijken naar de rijeigenschappen van deze SUV. Iets waar de technici van Mazda veel aandacht aan hebben besteed. En AutoWeek onderschrijft dit. “De CX-5 is gewoon een erg fijne, dynamische auto. Zeker voor een SUV.”

In het interieur

De Mazda CX-5 is ontworpen rondom de bestuurder. Dat merk je onder andere aan de centrale bediening zoals eerder genoemd. Maar ook aan het materiaalgebruik. Dit is namelijk zacht op plekken waar je het aanraakt en robuust op andere plekken. AutoWeek stapte in en concludeert: “Mazda maakt al jaren schitterende interieurs en dat is in deze CX-5 niet anders.” en “Hele mooie afwerking, prachtige materialen.”

Bekijk hier zelf de rijtest van AutoWeek. Of ontdek hier de Mazda CX-5.

Delen via

Tags:   rijtest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *