Nieuws, Rijplezier 31-07-19 | 2601 keer gezien

AutoWeek over de Mazda CX-5

In een multitest met de Toyota RAV4, Honda CR-V en de Volkswagen Tiguan werd ook de Mazda CX-5 getest. Je leest hier het oordeel van Autoweek.

Intuïtieve bediening

In de Mazda CX-5 zit, zoals in elke Mazda, het HMI Commander systeem. Dit is een centrale bediendingsknop die je kunt gebruiken zonder te kijken. AutoWeek benoemt dit dan ook: “het is minder gedoe om het entertainmentsysteem te bedienen”. Een groot voordeel is dat je daardoor minder snel raakt afgeleid. Wel zo veilig onderweg.

En hoe rijdt hij dan?

Natuurlijk reed AutoWeek de Mazda CX-5 om te kijken naar de rijeigenschappen van deze SUV. Iets waar de technici van Mazda veel aandacht aan hebben besteed. En AutoWeek onderschrijft dit. “De CX-5 is gewoon een erg fijne, dynamische auto. Zeker voor een SUV.”

In het interieur

De Mazda CX-5 is ontworpen rondom de bestuurder. Dat merk je onder andere aan de centrale bediening zoals eerder genoemd. Maar ook aan het materiaalgebruik. Dit is namelijk zacht op plekken waar je het aanraakt en robuust op andere plekken. AutoWeek stapte in en concludeert: “Mazda maakt al jaren schitterende interieurs en dat is in deze CX-5 niet anders.” en “Hele mooie afwerking, prachtige materialen.”

Bekijk hier zelf de rijtest van AutoWeek. Of ontdek hier de Mazda CX-5.

Delen via

Tags:   rijtest

  • J.M. van de Pol schreef:

    CX5 is niet koersvast!!!!!! Ik rij nu een jaar maar kom altijd moe uit de auto na een paar uur rijden !!!! Moet altijd corrigeren, continu !!!!! Als ik een andere auto zou gaan kopen zou ik ernstig overwegen om een ander merk te kiezen. Lig het aan mij of zijn het het soort band?? all season banden van vredestein. Advies van de dealer. Weten jullie een oplossing? VRG Jan.

    • Roos van Mazda schreef:

      Hi, dat is niet de bedoeling natuurlijk. Dit kan je het beste laten checken bij je dealer, die kan je hier waarschijnlijk snel mee helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *