Ontspanning, Rijplezier 18-02-20 | 2978 keer gezien

AutoWeek rijdt de vernieuwde Mazda2

AutoWeek reed in Griekenland voor het eerst in de vernieuwde Mazda2. Die heeft een aantal veranderingen ondergaan: zo is het exterieur nog verfijnder, het interieur net iets comfortabeler en is de Mazda2 voorzien van de nieuwste veiligheidsystemen. Lees snel de ervaring van AutoWeek over dit vernieuwde model.

Hoe rijdt de Mazda2?

“Rijden met de Mazda2, dat is misschien wel wat die auto het beste doet” begint AutoWeek hun rijtest in de Mazda2. “Hij rijdt gewoon ontzettend goed”. AutoWeek vervolgt hun rit en licht de handgeschakelde zesbak uit, die nu standaard op de Mazda2 aanwezig is. Over het rijgedrag zeggen ze “wie weleens met een moderne Mazda heeft gereden, met een handgeschakelde bak, die weet dat dat gewoon ontzettend fijn is. Hij heeft hele korte slagen, het voelt super precies. Dus wat dat betreft is het echt helemaal top.”

Interieur vernieuwde Mazda2

Nu ook met Mild Hybrid

De Mazda2 heeft nu standaard het Mazda M Hybrid systeem aan boord. AutoWeek zegt daar het volgende over: “wat dat schakelen nog fijner maakt, is het feit dat de Mazda2 nu een mild hybrid is. Als je een versnelling omhoog gaat, dan zorgt dat systeem ervoor dat het toerental automatisch terugzakt naar het niveau waar het op moet zitten. Dat zorgt voor een hele naadloze overgang, bijvoorbeeld van z’n drie naar z’n vier.”

De conclusie

Volgens AutoWeek maken de vernieuwingen de Mazda2 “een fijne auto net weer ietsje beter”. Wil je dat zelf ervaren? Hij staat nu in de showroom. Plan hier gelijk een proefrit in.

Delen via

Tags:   rijtesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *