Nieuws, Rijplezier 14-03-19 | 5390 keer gezien

AUTOWEEK TEST DE NIEUWE MAZDA3

Autoweek testte de nieuwe Mazda3 hatchback, met de Skyactiv-G 122 pk benzine motor in het zonnige Portugal. Benieuwd hoe er werd gereageerd op deze nieuwe auto? Lees dan verder.

INTERIEUR

Allereerst wordt het interieur onder de loep genomen. Mazda heeft tijdens het ontwikkelen van het interieur van deze auto de mens centraal gesteld. Volgens Autoweek is deze filosofie bij zo’n beetje alle aspecten van de auto terug te zien.

“Goede afwerking, alles zit goed in elkaar en het werkt logisch, inclusief het multimedia systeem. De bediening is dik in orde.”

De Mazda3 zal naast de standaard uitvoering, ook als Comfort of Luxury uitvoering beschikbaar zijn. Autoweek benoemt dat de standaard uitvoering al over vele accessoires en hulpsystemen beschikt, wat volgens hen zowel het comfort als de veiligheid ten goede komt.

“Vermoeidheidsherkenning, rijbaan assistentie, de lijst is lang maar het zit er allemaal al op vanaf de basis versie. Dat is natuurlijk best netjes.”

Dat de mens centraal is gesteld komt ook weer terug als we naar de stoelen kijken. We zeggen niet voor niks: ook met de stoelen zit het wel goed. Daar is ook Autoweek het mee eens. Volgens hen bieden de stoelen veel steun en ruimte, ook als je wat langer bent.

“Ergonomisch is het dik voor elkaar in de nieuwe 3 en qua ruimte is er geen reden tot klagen.”

MOTOREN EN TECHNOLOGIE

In de nieuwe Mazda3 wordt niet alleen de nieuwe Skyactiv-X motor geïntroduceerd, ook het Mazda M-hybrid systeem is nieuw op zowel de Skyactiv-X als Skyactiv-G motoren. Uit de test komt naar voren dat dit nieuwe systeem in de praktijk heel netjes werkt.

Mazda had als doel de nieuwe Mazda3 zo stil mogelijk te maken. Dit is niet alleen in onze ogen gelukt, ook Autoweek vindt dat er, zoals zij het noemen, weinig herrie door het interieur heen komt. Zeker met de diesel motor valt dit op.

EINDOORDEEL

Al met al is Autoweek te spreken over de nieuwe Mazda3:

“Alles lijkt erop gericht de bestuurder centraal te stellen.”

De nieuwe Mazda3 is verkrijgbaar vanaf € 27.160,- rijklaar.

Bekijk hieronder de video van deze test.

Delen via

Tags:   rijtesten

  • jeroen schreef:

    al jaren groot Mazda fan en meerdere 6 en gereden, wat ik bij de 3 blijf missen is een wagon versie die het m.i. de verkoopkanonnen als Megane, Octavia en 308SW heel erg lastig kan maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *