Nieuws 16-03-18 | 9095 keer gezien

Dak open en gaan: MX-5

Met de lente in aantocht begint het bij menig MX-5 rijder alweer te kriebelen… het dak mag eraf! Autoweek heeft een rijtest gedaan in de Mazda MX-5 en kwam tot de conclusie dat van alle roadsters, de MX-5 de fijnste was om mee te rijden. ‘’Jagend van bocht naar bocht blijkt de Mazda de meest verfijnde en pure rijmachine’’ aldus Autoweek.

Ultiem gevoel van vrijheid

Mazda heeft met de MX-5 rijplezier een boost gegeven. Het stoffen dak gaat in een mum van tijd open en dicht, je hebt geen enkele smoes meer om het dak open te gooien zodra het weer het toelaat. Het ultieme gevoel van vrijheid wordt versterkt door de vlotte achterwielaandrijving wat de roadster zijn kenmerkende rijplezier geeft.

Met de woorden ”de Mazda met z’n atmosferische tweelitermotor blijkt in de praktijk zuiniger dan zijn concurrenten” geeft Autoweek aan hoe de Mazda MX-5 zijn zuinigheid combineert met toch een zeer krachtige motor. Autoweek geeft de Mazda MX-5 het cijfer 8, wat de hoogste is uit de test. Dit dankzij de scherpe prijs, uitdagende rijstijl en een hoog comfortniveau wat je terugvindt in elke Mazda.

Ga jij deze zomer de pure vrijheid voelen die een MX-5 je geeft? Bekijk hier meer informatie over de MX-5 of vraag een proefrit aan bij je dealer en laat je verbazen door het rijplezier wat de MX-5 je kan geven.

Delen via

Tags:   rijtesten

  • Henk Heuvelman schreef:

    Inderdaad! Dak open en gaan! Maarrr….als je klaar bent met rijden dan zou je verwachten dat het dak dicht gaat wanneer de auto (in mijn geval een geweldige Mazda 6 2,5 GT-M) afsluit, het dak ook dicht zou gaan. Maar dat is niet het geval. Is het mogelijk dat er iets wordt ingebouwd waardoor het dak ook dichtgaat als de auto afsluit. Op mijn vorige Mazda 6 2,5 GT-M model 2015 was dat nl. wel zo. Graag uw reaktie.
    Mvg.,
    Henk Heuvelman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *