Nieuws, Rijplezier 06-05-22 | 3007 keer gezien

De eerste positieve reviews op de volledig nieuwe Mazda CX-60

Afgelopen week is de Mazda CX-60 in het zonnige Portugal voor het eerst getest door de Automotive pers. De reacties zijn zeer lovend en er is volop gepubliceerd. Daarom delen wij graag en met trots een compilatie van deze reviews. Deze SUV is de krachtigste Mazda ooit en ook nog eens de eerste Plug-in Hybride. In Portugal wordt het ook duidelijk dat deze nieuwste aanwinst van Mazda wel degelijk verschilt ten opzichte van de Mazda CX-5. Zie hieronder de eerste video’s van Autoblog & InstaAutoVlog, verder deelde Autoweek ook een video op hun eigen pagina.

Autoblog: “Mazda zet met de CX-60 een auto neer die qua rijplezier en afwerking aan de top van zijn segment opereert. Het is bovendien een van de sterkere plug-in hybrides in deze klasse. Knap gedaan dus van Mazda om deze auto op deze manier samen te stellen. Het totaalpakket klopt. Het verstand zegt dat we voor de CX-60 PHEV moeten gaan, maar als we luisteren naar het hart en het Nederlandse fiscale stelsel buiten beschouwing laten, dan wachten we liever nog even op de variant met achterwielaandrijving en zes-in-lijn benzinemotor. Zo’n aandrijflijn is in deze tijden van elektrificatie toch wel extra bijzonder.” Lees hier de hele review.

Dagelijks auto is ook positief verrast en heeft een uitgebreide review geschreven, verder is hun conclusie: “De Mazda CX-60 is een grote SUV met veel kanten. Hij is elegant en sportief gestyled, zowel binnen als buiten. Ook kan je je echt banen in een luxewereld als je de juiste opties kiest. De auto is veelzijdig en ruim en hij rijdt erg strak en voorspelbaar. Helaas is de vering wat hard en levert de aandrijflijn minder spanning dan de cijfers doen voorspellen. Wij denken dat de CX-60 een goede en waardige concurrent wordt van vergelijkbare auto’s die nu al op de markt zijn. Een echte, mooie, stijlvolle SUV met veel potentie.”

Binnenkort delen we nog meer informatie over de Mazda CX-60. Mocht je nog niet staat ingeschreven voor onze voor onze nieuwsbrief, meld je dan nu aan en ontvang als eerste updates over de Mazda CX-60, samen met exclusieve video’s en toegang tot events.

Delen via

Tags:   rijtesten

  • R.T.J. Schiphorst schreef:

    Ben werkelijk onder de indruk, jammer dat de duurste en compleetste versie alleen met wit leer leverbaar is, moet toch mogelijk zijn om meer keuze mogelijkheden te bieden. Ken geen Europese merken die maar in 1 kleur leer aanbieden notabene in de duurste versie. Een misser.

    • Dafne schreef:

      Jammer dat dit je smaak niet is. Er is bij de Takumi uitvoering bewust gekozen voor exclusiviteit, gebaseerd op de keuze van de topdesigners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *