Nieuws 12-05-22 | 1803 keer gezien

De Mazda MX-30 modeljaar 2022: meer inhoud, meer stijl

De verkoop van de Mazda MX-30 modeljaar 2022, de vernieuwde versie van de eerste volledig elektrische productieauto van het merk, start in juni van dit jaar en wordt omstreeks september in de showroom verwacht. De Mazda MX-30 2022 beschikt over verbeterde laadprestaties en stroomtoevoermogelijkheden, verbeteringen met betrekking tot het geluidsniveau van de EV-aandrijflijn en nieuwe opties voor zowel de exterieurkleuren als de interieurafwerking.

3-fase laden

De technische updates die zijn doorgevoerd bij de Mazda MX-30 modeljaar 2022 maken hem nog gebruiksvriendelijker. De BEV ondersteunt nu drie-fase AC-laden tot 11 kW. De snellaadprestaties op gelijkstroom zijn ook verbeterd door het maximale vermogen dat de auto kan accepteren te verhogen van 40 kW naar 50 kW. Hierdoor is de DC-snellaadtijd met tien minuten verkort tot slechts 26 minuten.*

Geluidsoptimalisatie

Het EV-geluid van de MX-30 zorgt ervoor dat bestuurders onbewust de hoeveelheid koppel kunnen herkennen die door de krachtbron wordt gegenereerd. Voor 2022 is de geluidsfrequentie verder geoptimaliseerd om zoveel mogelijk te lijken op andere geluiden die te horen zijn terwijl de auto rijdt, zoals het windgeruis en de geluiden die de wielen veroorzaken. Het doel is dat de bestuurder de hoeveelheid koppel op een natuurlijke manier kan herkennen, zonder het gevoel te hebben dat het geluid ongewoon is.

Nieuwe in- en exterieurkleuren

Naast de bestaande interieurkleuren Modern Confidence (wit) en Industrial Vintage (bruin) is de MX-30 modeljaar 2022 ook verkrijgbaar met de nieuwe volledig zwarte bekleding Urban Expression, die het design een scherpe, stijlvolle toets geeft. Het nieuwe, volledig zwarte interieur wordt verlevendigd door grijze en witte accenten op de stoffen bekleding, en het donkerbruine kurk op de console en de portiergrepen.

Het aantal multi-tone kleurenschema’s is uitgebreid tot vier, waarbij Jet Black en Mazda’s nieuwe kleur Zircon Sand zijn toegevoegd aan het gamma.

Gepaard met het volledig zwarte Urban Expression-interieur is Zircon Sand een natuurlijk beige dat geïnspireerd is op de kleur van zirkoonzand, wat Mazda’s erfgoed met betrekking tot de productie van gietvormen weerspiegelt.

Het tweede nieuwe multi-tone kleurenschema koppelt een Jet Black afwerking van de carrosserie en het dak aan zilverkleurige sierlijsten en, wederom, een volledig zwart interieur. Bovendien wordt het bestaande Soul Red Crystal multi-tone kleurenschema voor het exterieur nu ook gecombineerd met een volledig zwarte bovenkant voor een sportievere uitstraling.

Fietsendrager

Vanaf modeljaar 2022 is het eveneens mogelijk om optioneel een fietsendragerhaak** te monteren. Met deze mogelijkheid kan er vanaf deze update tot een gewicht van 75kg een fietsendrager (inclusief fietsen) worden meegenomen.

Meer informatie over de beschikbare line-up en prijzen worden rond juni bekend gemaakt.

 • Vernieuwde MX-30 modeljaar 2022 vanaf juni dit jaar te koop
 • Verbeterde laad- en geluidskwaliteiten en nieuwe kleuren voor interieur en exterieur

* De werkelijke laadtijd hangt af van de omstandigheden.

** Deze originele Mazda-haak is speciaal ontwikkeld voor de fietsendrager en niet geschikt voor een aanhanger die trekgewicht vereist.

Delen via

 • hans schreef:

  Dat de trekhaak niet gemonteerd kan worden op de eerste generatie MX30 , bij aanschaf werd mij verteld dat deze wel ontwikkeld werd.
  Heb je weleens een elektrische fiets op het dak van een auto getild ?.

 • hans de wit schreef:

  Kan de fietsendragerhaak ook gemonteerd worden op de 2020 uitvoering van de MX30.
  De andere verbeteringen (laadproces) is dat software up-date?

  • Mady van Mazda schreef:

   Beste Hans,
   De trekhaak kan niet gemonteerd worden op het huidige model van de MX-30, alleen op de update. Geldt ook voor het 3-fase laden.

 • Gwendolyn Bruijns schreef:

  Wat mooi dat sneller laden mogelijk wordt gemaakt op de MX30 en dat er een fietsendrager mogelijkheid wordt gecreëerd.
  Mijn huidige MX 30 bevalt uitstekend en het zou mooi zijn als beide zaken ook voor de eerste generatie mogelijk zouden zijn of worden. Is het mogelijk om de driefasenlader en/of de fietsendrager mogelijkheid op de eerste generatie MX 30 te krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *